“2 SATA OPISIVAO KAKO JE UBIJENA DANKA” Zamenik načelnika UKP: Jedan je počeo da priča, PA ZAĆUTAO! Telo tražimo na 3 lokacije

1

Zoran Šašić, zamenik načelnika UKP-a, izjavio je danas da će potraga za telom Danke Ilić (2) iz Bora, koja je pre više od deset dana ubijena nakon što je na nju naleteo auto, biti nastavljena dok se telo devojčice ne pronađe. Šašić je naveo i da se potraga vrši na nekoliko lokacija i da je za sada ovo delo okvalifikovano kao teško ubistvo učinjeno na svirep način.

Zamenik načelnika UKP-a Zoran Šašić, istakao je i da će pronalazak tela Danke Ilić mogao doneti i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnjiči da su pomagali u prikrivanju dokaza.

– Dokazi su prikupljeni i obezbeđeni. Krivično delo je već okvalifikovano kao teško ubistvo koje je učinjeno na svirep način. Pronalazak tela će nam doneti nove dokaze o osumnjičenima i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnja da su pomagali posle izvršenja krivičnog dela – kaže Šašić.

Ističe da za sada postoje tri lokacije gde se vrši pretraživanje, ali i da postoji problem sa jednim od osumnjičenih za Dankino ubistvo, jer je za sada odlučio da se brani ćutanjem.

– Različite informacije su kružile kroz javnost. Pretraga je devet dana i nastavlja se i ovog trenutka išla je u više pravaca. Mnogo građana je dostavljalo informacije o viđenju deteta, ali nijedan od pravaca potrage nije ometao druge pravce potrage. Imamo tri lokacije gde vršimo pretraživanje. Osumnjičeni su priznali krivično delo, i detaljno opisali krivično delo. Tokom saslušanja je jedno lice više od 2 sata opisivalo izvršenje krivičnog dela, dok je drugo lice, nakon što je počeo sa priznanjem i opisivanjem, kasnije odlučio da se brani ćutanjem – kaže Šašić.

Zamenik načelnika UKP kaže i da će se pretraga za telom Danke Ilić nastaviti sve dok ne bude pronađeno. Govoreći o prostoru koji je devojčica prošla od momenta kada je izašla iz dvorišta do mesta gde je udarena, Šašić kaže da je razdaljina 20 metara.

– Razdaljina je oko 20 metara od mesta gde je Danka izašla do mesta gde su je udarili. Majka i otac su sarađivali sa policijom sve vreme – rekao je Zoran Šašić gostujući na “Happy TV”.

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo ubijene devojčice. Oni bi danas trebalo da budu saslušani.

Dejan Dragijević juče je u pratnji policije doveden ispred kuće u kojoj živi u selu Zlot, dok je cisterna ispumpavala septičku jamu oko kuće u potrazi za telom Danke Ilić, ali ništa nije pronađeno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su ubice Danke Ilić mislile da će proći nekažnjeno i da je smrtna kazna jedina adekvatna za ovaj zločin.

Izvor: Blic.rs/Kurir.rs