Stočar iz sela Podvis, kod Prilepa, Marjan Đorđioski proklinje dan kada je preko interneta stupio u kontakt sa izvesnom Elizabet Kenet.

Stočar iz sela Podvis, kod Prilepa, na jugu Makedonije, Marjan Đorđioski proklinje dan kada je preko Interneta stupio u kontakt sa slatkorečivom Elizabet Kenet, koja ga je olakšala za 30.000 evra. Deo novca koji je “uložio” da bi “zaradio” milion je bio njegov, a deo je pozajmio od rođaka i prijatelja.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Đorđioski kaže da je sve počelo pre godinu dana kada je od izvesne Elizabete Kenet dobio mejl da je nakon smrti njenog oca ona postala naslednica investicionog fonda od 4,5 miliona dolara i da preko afričke Standard eksport banke traži partnera iz Makedonije da mu ustupi blizu milion dolara koje bi potom plasirao u zemlji.

Ali, da bi dobio te pare, Marjan je Elizabeti Kenet i lažnom advokatu banke Žanu Avgustinu morao da na raspolaganje stavi svoj transakcijski račun i da uloži poveću sumu novca kako bi dobio licencu i dozvole nekoliko afričkih institucija.Lakomi seljak je naseo na slatkorečivu priču nepoznate žene i odmah joj je uplatio 16.000 dolara, a potom još 11.000 dolara.

Da se radi o prevari, stočar iz sela Podvis je posumnjao tek dva meseca kasnije, ali je već bilo prekasno. Skoro godinu dana prevareni Marjan Đorđioski traži pomoć od makedonske policije i Interpola moleći ih da otkriju kriminalnu grupu prevaranata iz Obale Slonovače, koja je sigurno ojadila još puno lakovernih ljudi.

Istovremeno, on pokušava da nađe i rešenje kako da rođacima i prijateljima vrati pozajmljeni novac koji je uplatio “afričkim investitorima”.

(Izvor:Telegraf.rs)