Američki ambasador Kajl Skot nezadovoljan je zbog mogućnosti da Aleksandar Vulin, lider PS-a i ministar rada, dođe na čelo Ministarstva odbrane, o čemu je “Alo!” juče ekskluzivno pisao.

Sponsored Links:

Naime, na marginama jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora Regionalnog stambenog programa, koji se bavi trajnim rešavanjem stambenog pitanja izbegličkih porodica u regionu, Skot se prisutnima žalio što će baš Vulin biti novi ministar vojni, saznaje “Alo!” od aktera koji su sa razlogom želeli da ostanu anonimni.

– Pitao je da li je moguće da će baš Vulin biti novi ministar odbrane i istakao da to nije dobro rešenje. Ma uopšte nije krio svoje nezadovoljstvo i nervozu. Delovao je prilično besno – prepričava naš izvor.

Dačić: Meni se žalio na Vujića

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Interesantno je da je među prisutnima na sastanku juče bio i Ivica Dačić, aktuelni šef diplomatije i lider SPS-a. Kada smo ga upitali da li se možda američki amabasador i njemu žalio zbog mogućeg imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane, Dačić nam je kazao da se njemu nije žalio.

– Žalio se na mog političkog direktora MSP-a Zorana Vujića, a ne na Vulina. Da budem precizan, meni ništa nije rekao o Vulinu, za druge koji su tamo bili ne znam – kazao je Dačić za “Alo!”.

Da je američki ambasador i te kako nezadovoljan zbog mogućnosti da Aleksandar Vulin dođe na čelo Ministarstva odbrane, čuo je i sam Vulin.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

– Čuo sam sa više strana da se ambasador Skot raspituje za moje zdravlje i na tome se zahvaljujem, dobro sam i zdravo. Služim Srbiji, ne Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji – kazao je Vulin juče za “Alo!”.

– Da li ću biti ministar odbrane zavisi od snage predsednika Vučića da izdrži ogromne pritiske iz inostranstva, ali i unutrašnjih lobija da na čelu ministarstva bude neko blizak isključivo zapadu – istakao je Vulin.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da američki ambasador negoduje zbog Aleksandra Vulina. “Alo!” je pisao da je ambasador Kajl Skot jednom prilikom otišao toliko daleko da je čak zatražio i Vulinovu smenu. Naime, u novembru 2016, kada se tadašnji premijer Aleksandar Vučić sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte, američki ambasador je tražio da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin bude smenjen.

– Na radnom sastanku kojem su prisustvovali ambasadori Nemačke, Italije, Francuske, Velike

Britanije i SAD američki ambasador Kajl Skot žalio se na Vulina i od Vučića tražio da mu nađe zamenu, stavljajući mu do znanja da nije zadovoljan ministrovim kritikama na račun SAD. Međutim, Vučić je predstavniku SAD jasno stavio do znanja da dok je on premijer, ambasadori u Srbiji neće postavljati niti smenjivati ministre – preneo je tada naš izvor.

Ovakav zahtev američkog ambasadora stigao je nakon žestokog sukoba koji je imao sa Aleksandrom Vulinom, a koji je počeo nakon što je ministar izneo kritike na račun SAD i Skota, optužujući ih da ne poštuju institucije Srbije. Ambasador Kajl Skot je tada kazao da ne zna kako da odgovori na izjavu ministra Vulina.

Sponsored Links:

(Izvor: alo.rs)