Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine za ovu godinu. Odbornci Skupštine opštine Svilajnac, odlučili su danas, da svako novorođeno dete u opštini ove godine dobije jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, svako treće 30.000 dinara i odborili po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji žena sa ovog područja.

Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine za ovu godinu, rečeno je na sednici.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem sa rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomogne studente koji imaju prosek ocena iznad devet.

Kao podsticaj preduzetništvu opština će finansirati kamatu za 50 preduzetnika, na iznos kredita do 300.000 dinara, odlučili su odbrnici.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, obavestio je odbornike da je završena rekonstrukcija Zdravstvene ambulante u selu Bobovu i sledeće nedelje će početi sa radom i da je raspisan tender za kapitalnu rekonstrukciju glavnih objekata Doma zdravlja u Svilajncu, gde se završetak radova očekuje do oktobra meseca.

On je odbornike podsetio da je u toku tender za radove na regulaciji reke Resave od sela Subotice do ušća u veliku Moravu, jedan od najvećih poslovnih poduhvata u opštini ove godine, i da se početak radova očekuje u junu mesecu.

Milanović je dodao i da su planirani veliki radovi na Gradskim bazenima, a u toku su, kako je rekao, završni dogovori oko sanacije osnovne škole u Crkvencu, koja je krajem prošle godine stradala u požaru.

(Izvor: Srbijadanas.com)