BIO JE JEDAN OD NAŠIH NAJBOLJIH GLUMACA: Umirao je polako a ovako su izgledali poslednji Gidrini dani!

2

Jedan od najboljih i najomiljenijih glumaca bivše Jugoslavije jeste Dragomir Bojanić Gidra. Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta preminuo je 1993. godine, a njegova ćerka Jelena je ispričala kako su izgledali njegovi poslednji dani.

– U jednom povratku u Srbiju, 1993, otišla sam direktno kod njega u bolnicu. Sletela sam u Budimpeštu. Grozno vreme. Iz Budimpešte sam direktno otišla na VMA. Onkologija, četvrti sprat.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

U četiri ujutru je sve mračno, a na kraju hodnika na četvrtom spratu svetlo. Mi se približavamo.

Ceo VMA je bio pun vojske pod oružjem. Nije izgledao kao bolnica, već kao objekat pod opsadom. Imala sam utisak da sam se vratila u neku drugu državu. Moja generacija nije bila svesna.

Popnemo se i vidim kroz mrak gužvu. A oni dovoze helikopterom ranjenike, sve deca od 18, 19 godina, operišu ih, mnogi su bez nogu – rekla je Jelena Bojanić i nastavila:

– Medicinske sestre dovoze te mlade ranjenike u kolicima do tatine bolničke sobe i Gidra im priča viceve u četiri ujutru. Znali smo da mu je kraj, sestre mu švercuju cigarete.

A u njegovoj sobi dežurni lekari i ranjenici se smeju njegovim fazonima. Oni sede od 11 do četiri ujutru kod njega, a on ima čitav monolog, pa za svakog od njih štos.

Tako je mesec dana umirao i svako veče u tih mesec dana zabavljao ranjenike – zaključila je ona za „Nedeljnik“.

(Izvor: Srbijadanas.com)