BOG NAM DA SAMO ONOLIKO ISKUŠENJA KOLIKO MOŽEMO PODNETI: U životu se sve dešava sa razlogom, a ova priča je dokaz!

315

Sve u životu se dešava u pravo vreme i sa pravim razlogom. Kada mislite da je sudbina zaboravila na vas, setite se ove priče!

U životu se sve dešava sa razlogom. Svi smo čuli ovu ili neku sličnu rečenicu ranije, a to je najbolje opisao poznati filozof Aristotel pre nekoliko hiljada godina. Za njega su u životu uvek postojale samo dve konstante. Univerzum se neprestano menja. Uvek se razvija, a ono što je danas tačno ne mora se sutra smatrati istinom.

Aristotel je verovao da nam se stvari događaju u životu iz nekog razloga, pa čak i ako nam u tom trenutku njihov smisao nije objašnjiv.

Za svaki izbor koji napravimo, kao i sve što iz toga proizlazi, svaka osoba koja dođe u naš život i svi koji ga napuste, za apsolutno sve, postoji neki razlog. Sve što se događa utiče na razvoj naše ličnosti i iz svake siuacije naučimo nešto.

Istina je da bez obzira kako pokušavamo da preuzmrmo kontrolu nad svojim životom i utičemo na neka dešavanja, neke stvari su jednostavno van našeg domašaja.

Psihijatar Ralf Levis je objasnio ovako:

„Tokom moje psihijatrijske prakse, više puta sam primetio koliko takvo razmišljanje ima snažnu moć motivacije ljudi, a taj efekat može biti i pozitivan i negativan: može ojačati odlučnost neke osobe ili dovesti do razočaranja u sopstveni život. Oni koji veruju da su rođeni sa nedostatkom sreće, umesto da veruju da se loše životne okolnosti dešavaju kako bi iz njih nešto naučili, oni na negativne stavri reaguju tako što očajavaju i pitaju se zašto se baš njima događaju takve stvari.

Stav da se sve dešava sa razlogom pomaže ljudima da prebrode teške trenutke.

Određene stvari su prouzrokovane našim sopstvenim greškama i lošim procenama, ali na neke događaje zaista nemamo moć da utičemo, slažu se svi psiholozi i nauka.

Stvari koje nisu pod našom kontrolom se dešavaju iz nekog od sledećih razloga:

Dozvoljava nam da nastavimo dalje i napredujemo

Kad određene stvari ne idu onako kako bismo želeli, zbog toga žalimo i to je sasvim normalno, jer svi smo ljudi. Kada preživimo gubitak, razočarani smo i teško se nosimo sa tim.

Kada prihvatite stvarnost, svhatićete da ona zatvara jedno poglavlje vašeg života i omogućava vam da okrenete novi list, prelazeći na nešto novo i bolje.

Sponsored Links:

Ova vera pomaže da vam misli ne budu preokupirane onim što se dešava, već da nastavite dalje na putu koji vodi ka poboljšanju.

Ublažava bol

Ponekad upravo kada se čini da smo na samom dnu, iznenada pronađemo u sebi dovoljno snage da se uzdignemo. Verujući da gubitak nije besmislen, dajemo sebi mogućnost zaceljenja.

Daje nam priliku da preispitamo život

Kada se fokusirate na sitne korake kojima koračate umesto da gledate čitaviu stazu koju trebate da pređete docilja lakše ćete ići napred. Jednog dana ćete dostići cilj, a da to niste ni primetili.

Odabirom uverenja da sve u životu ima viši smisao i da su neke stvari deo sudbine, dozvoljavate sebi da budete otvoreniji, pružate priliku da svet oko sebe vidite ne onakav kakav je sada, već onakav kakav će postati.

Dovode nas do trenutaka koji mogu odrediti budući tok života

Ako ste nekada doživeli trenutke neopisive jasnoće, trenutke u kojima je ceo vaš život odjednom imao smisla, znate o čemu se radi.

Umesto da se fokusirate na negativno, odlučili ste da verujete da sve što se događa nije uzalud. A kad doživite ove trenutke potpune jasnoće osetćete da je to zaista tako. Shvaćete da takvo verovanje zaista ima smisla i koliko ste zaista jaka osoba.

Sponsored Links:

Uče nas važnim životnim lekcijama

Vratimo se frazi “univerzum je promenljiv.” Sami ste deo Univerzuma, što znači da se sa njim menjate.

Sve situacije koje se dogode uče nas važnim životnim lekcijama. Ponekad su ove lekcije toliko važne da mogu da obore sva stara uverenja, čineći vas slobodnijim i boljom verzihom vas samih.

Sponsored Links:

izvor: (stil.kurir.rs)