BOJANA JE KUPILA TOALET-PAPIR U RADNJI U BEOGRADU, RAZLISTALA GA I SLIKALA ŠTA JE U NEVIDLJIVOM SLOJU (FOTO)

2

Devojka je na forumu okačila slike toalet-papira koji je razlistala da vidi od čega je

Devojka koja se potpisala kao Bojana razlistala je toalet-papir i okačila ga na lokalnom forumu kako bi pokazala od čega je papir napravljen. Naime, ona je izabrala kvalitetnog proizvođača, ali je htela da proveri kakav je njegov srednji sloj u papiru, da li je “podmetnuta” reciklaža.

Reciklirani toalet-papir mnogi izbegavaju da koriste jer može u sebi sadržati potencijalno veoma opasne hemikalije, one koje znaju da godinama škode našem organizmu, ali ga, nažalost, neki proizvođači stavljaju u srednji sloj od 3, da se ne vidi spolja kad se uzima papir.

Tako da, poučena tim iskustvom, devojka je kupila papir za koji je čula da je veoma kvalitetan i koji je viđala po restoranima i hotelima i želela da proveri je li i srednji sloj od čiste celuloze ili je podmetnuta reciklaža, što svakako nije premium kvalitet.

Kako se vidi i na slikama, papir je beo, rolna postojana, ima 200 listića, i sve je od čiste celuoze. Sve to je navedeno na pakovanju. Uzela je potom papir i razlistala ga.

Unutrašnji sloj je bio isti kao i spoljašnji, bez sitnih tačkica i nepravilnosti kakve postoje na recikliranom papiru. Dakle – papir je zaista od čiste celuloze.

Potom je pisala da taj toalet-papir ima i sertifikate o kvalitetu, koji su internacionalni, te da je proizvođač prošao sve provere. Praktično, papir može da se koristi i za umotavanje hrane, jer je skroz bezbedan za upotrebu i ispunjava sve higijenske zahteve.

Kako je napisala – “Zbog toga sam odlučila da pređem na ovo pakovanje, traje i ne raspada se u ruci, a i golim okom se vidi da je čista celuloza”.

Izvor: Kurir.rs