U ruskom safari parku se dogodilo nešto neočekivano: Jarac koje je trebao biti ručak tigru, umesto jela, postao je njegov prijatelj.

Svi su se našli u čudu kada je tigar Amur odlučio da ne pojede jarca. Čuvari parka ostavili su jarca u prostoru gde boravi tigar, što je inače uobičajena procedura koja se dešava dva puta nedeljno, kada tigrovi dobijaju “žive obroke”.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Izgleda da ovog jarca niko nije naučio da bi trebalo da se plaši tigrova, a opasna mačka je svom novom cimeru dala krevet, dok je ona spavala na krovu svoje kuće.

“Jarac se nije plašio tigra i ušao je u njegovo sklonište te legao. Bili smo iznenađeni. Naši tigrovi dobijaju živi plijen dva puta sedmično i Amur vrlo dobro zna kako da ulovi jarca ili zeca.

Ali kada je prišao jarcu, stao je i odlučio da ga neće loviti”, rekao je čuvar iz parka. Zbog njegove hrabrosti, jarcu su dali ime Timur što znači čelični.

“Mislimo da jarac nikada nije prišao tigru i ne zna da bi ga se trebao plašiti. Tako ga je izbacio iz njegove kuće i tu je već četvrtu noć”, priča čuvar.

Na video snimku se može videti kako jarac u stopu prati tigra.

POGLEDAJTE VIDEO: