ČUDOTVORNI IZVOR U BEOGRADU LEČI NEMOGUĆE: Sveta Petka spasava čak i one koji gledaju smrt u oči (VIDEO)

507

Bilo je i onih koji su zbog bolesti gledali smrti u oči, ali su se čudom Božijim spasli od nje

Na obodu beogradskog naselja Železnik nalazi se lekoviti izvor posvećen velikoj hrišćanskoj svetiteljki – Svetoj Petki. Prozvan je crkvom pod vedrim nebom, a mnogi vernici baš ovde dolaze da se pomole za spas i ozdravljenje.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Ovaj izvor posebno je poznat kao lekovit za oči, a mnogo je primera parova koji nisu mogli da imaju potomke, pa su pomoć zatražili od svetiteljke na ovom izvoru. Kažu da su zahvaljujući korišćenju lekovite vode sa ovog mesta postali roditelji.

Bilo je i onih koji su zbog bolesti gledali smrti u oči, ali su se čudom Božijim spasli od nje.

Legenda kaže da je izvor nastao kao izraz zahvalnosti oca, zbog čudesnog izlečenja svoje bolesne kćeri. Nekada davno bas ovom trasom, vodio je put od Ostružnice do Beograda. Bogati I ugledni ostružnički trgovac ovim putem često je svoju kćer, slepu od rođenja vodio kod lekara u prestonicu. Na jednom od takvih proputovanja, zastali su pored izvora malo da se okrepe, umiju i popiju malo hladne izvorske vode. Sledeće jutro, nakon buđenja kroz plač, devojčica je uzviknula da vidi svetlost.

Tu noć u snu trgovcu se javila sveta Petka. Kao znak zahvalnosti, na tom mestu bogati trgovac je uredio izvor i postavio mermernu ikonu svete Petke.

izvor: (espreso.co.rs)