DA LI JE OVO NOVI TESLA? Ovaj dečak (13) je napravio uređaj koji proizvodi besplatnu energiju, a cena je prava sitnica! (VIDEO)

985

Trinaestogodišnji genije, Maks Logan, napravio je uređaj koji stvara besplatnu energiju, a ono što je najbolje u svemu je to što košta manje od 15 dolara. Mnogi ovog dečaka već sada upoređuju sa Nikolom Teslom i nazivaju ga njegovim naslednikom.

On je ovaj izum osmislio u očevoj kotlarnici koju je pretvorio u laboratoriju.

Uređaj radi na istom principu koji je pre stotinu godina opisao Nikola Tesla. Ono što čini novi uređaj još boljim jeste činjenica da je veoma jednostavan – on prikuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja se može koristiti za napajanje električnih uređaja.

Kao da sve ovo nije dovoljno, uređaj koji je Maks napravio može da se kreira od materijala koji ukupno košta manje od 15 dolara.

Maks je pokazao da njegova mašina može da napaja niz LED svetala. Uređaj takođe može da indukuje radio talase, termalnu i statičku energiju i da sve to pretvori u upotrebljivu struju.

– Moj cilj je da pomognem. Želim da izgradim budućnost u kojoj svi ljudi mogu biti srećni i bezbedni – rekao je Maks Logan.

(Izvor: Telegraf.rs)