DEČAK JE PROSIO I PRIŠAO AUTOMOBILU DA TRAŽI PARE: Kad je pogledao unutra, samo je počeo da plače!

544

Džon Tuo, dečak koji živi beskućničkim i prosjačkim životom u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, prišao je jednog dana automobilu parkiranom u blizini tržnog centra, s namerom da od vozača traži novac za hranu.

Kad je pogledao kroz prozor, Džon je počeo da plače. Upoznao je Gledis Kamande, koja je sedela u automobilu. Gledis, naime, pati od plućne bolesti, zbog koje uvek sa sobom nosi veliku spravu koja joj pomaže da diše.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Zbog svoje bolesti, Gledis je imala 12 operacija, jednu na optičkom živcu, posle koje je izgubila vid. Džon je, videvši aparate i bol koje žena nosi sa sobom, pitao šta se dešava i, dobivši odgovor, počeo je da plače kao kiša. Počeo je još jače da plače kad je shvatio da on, tako mali, ne može da uradi ništa kako bi pomogao ženi.

Mali Džon je uzeo ruku žene, stisnuo je i počeo je da moli Boga da joj da sve što joj je potrebno da bi se izlečila. Posle molitve, zavukao je ruku u svoj džep i dao joj sav novac koji je tog dana skupio proseći. Tada je naišao slučajni prolaznik, koji je uslikao ovu fotografiju i objavio priču na društvenim mrežama.

Pošto se priča tamo brzo širila, za samo 4 dana skupljene su pare koje su Gledis bile potrebne za lečenje. Gledis je posle ovoga potražila Džona, sklonila ga sa ulice, i vratila u školu. Sada žive zajedno, i Džon je smatra svojom majkom.

(Izvor: Espreso.rs)