Devojčica se požalila na bol u glavi, a lekari su se onesvestili kad su videli o čemu se radi

868

Kad je imala 11 godina, Dženifer je osetila glavobolju i vrtoglavicu. Kad je otišla kod doktora, počela je njena borba za život

Amerikanka Dženifer Hajls ima unakaženo lice od bolesti koja svakog dana preti da joj ugrozi život. Ona je sada primorana je da živi sa balonima pod kožom, a trebalo bi uskoro da bude uspešno operisana.

Dženifer se nada da će konačno ljudi prestati da je vređaju na ulici i nazivaju je ružnim imenima.

– Sve što želim jeste da mogu da se pojavim sa decom i mužem u javnosti, a da mi niko ne dobacuje. Dosta mi je toga da budem stidljiva i krijem se. Želim da budem ono što jesam i da me bude baš briga šta drugi misle. Ne moram da izgledam savršeno, samo želim da izgledam normalno – iskrena je ona.

Još od ranog detinjstva Dženifer boluje od arterijsko-venske malformacije (AVM) svog lica. U pitanju je urođena anomalija, koja se sastoji od klupka krvnih sudova. Jedan deo ovog klupka pripada arterijskom, a drugi deo venskom delu.

Sa ovom anomalijom se rodila, a nažalost njen AVM raste i svakog trenutka može da je dovede do infarkta mozga ili potencijalno fatalnog krvarenja.

– Mnogo je teško živeti sa AVM-om. Stalno mi krvare desni, a kosti zuba su skroz erodirale. Ako bi samo jedan zub ispao, iskrvarila bih do smrti – priča Dženifer, koja od svoje 11. godine svako mora da prima krv transfuzijom, a nekoliko puta je bila u životnoj opasnosti.

Nakon niza bezuspešnih operacija, ova majka dvoje dece konačno je pronašla tim hirurga koji su ubeđeni da će uspeti da joj u potpunosti i zauvek reše problem.

Oni su joj u lice ugradili balone različitih dimenzija, koji su tu da rašire kožu, kako bi mogli da joj prekriju sve delove unakažene ožiljcima.

– Oni su poput silikona koji se stavljaju u grudi, samo što su kod mene na licu. U pitanju su veliki baloni ispunjeni fiziološkim rastvorom. Užasno je bolno nositi ih, ali to je nešto što moram da uradim, kako bih konačno mogla da budem zdrava. Dobiću i nov nos. Napraviće mi ga od jednog rebra – kaže Dženifer za Daily Mail.

Kako i pretpostavljate, njeno odrastanje je bilo pakleno. Deca su je stalno zadirkivala, a kako je postajala devojka, stvari nisu postajale ništa bolje.

– Nisam se osećala drugačije sve dok nisam našla prvog dečka. Kad bismo bili sami, bio je divan prema meni, ali čim bi tu bio neko drugi, postajao bi grozan i ignorisao me. Bilo ga je sramota da ga vide sa mnom. Tek tada sam zaista shvatila da nisam ista kao drugi – iskrena je Dženifer.

Srećom, ona je uspela da pronađe divnog čoveka koji se sada njen muž i imaju dvoje dece. Zato se i nada da će, zbog njih makar, konačno moći da se pojavi negde a da si niko ne osvrće za njom.

Sponsored Links:

– Bila bih najsrećnija žena na svetu da mogu sa svojom porodicom da odem u restoran, a da niko ne zuri u nas. Ne mogu to ni da zamislim, to bi bilo ostvarenje svih mojih snova! – priznaje Dženifer koju uskoro čeka teška operacija za koju se svi nadamo da će biti uspešna.

(Izvor:Telegraf.rs)