Mnoge lekcije u životu naučimo kasno i mnogo puta pomislimo koliko bi nam značilo da smo ih znali na vreme. Upravo iz tog razloga je savet simpatičnog Beograđanina zlata vredan za svakog mladog čoveka.

Na Fejsbuk grupi „Beograđani“ objavljena je fotografija čoveka koji kaže da je uvek voleo mnogo da čita, ali se dešavalo da knjige koje mu se dopadaju kasno dođu u njegove ruke.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

„Za života sam pročitao mnogo knjiga, ali uvek mi se desi da nekako kasno pročitam nešto što bi mi možda pomoglo u nekoj životnoj situaciji koju sam već prošao“, rekao je on, a kada je upitan šta bi voleo da pročita, imao je tužan odgovor.

„Hm, to mora da je jedna mala knjižica, sada ne mogu da se setim kako se zove. U principu, postoji jedan deo u knjizi kada deda vaspitava svoga unuka i kaže mu „Kada budeš imao posao, i kada budeš imao svoju stalnu platu, trećinu plate zaboravi da imaš, drugu trećinu stavi u ušteđevinu, a treću trećinu koristi za trošenje“. Možda da sam na takav način trošio novce, možda danas kada sam ostao bez posla, ne bih morao da se snalazim i radim u građevini i moleraje“, rekao je simpatični čovek.

Gospodin govori o vremenu, kada su plate bile veće nego danas. On takođe govori o tome da knjige treba čitati ma kolika god bila nečija plata, jer niko ne zna kakvo bogatstvo se krije u knjigama.