“DOK SAM SE OKRENULA, NIJE JE BILO” Očajna majka nestale devojčice iz Bora: “Tu u blizini ima jedna šumica, dozivala sam je…”

2

U Brestovačkoj banji više stotina ljudi neprestano doziva dvogodišnju Danku koja je nestala danas dok se sa majkom i godinu dana starijim bratom igrala u Banjskom polju.

Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem “Pronađi me”.

Devojčica Danka Ilić igrala se danas u Banjskom polju kod Brestovačke banje sa majkom i trogodišnjim bratom i nestala netragom dok je majka Ivana sinu davala vodu.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila – priča Dankina majka Ivana.

Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić.

– Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo – očajna je Ivana.

Za Dankom traga i policija i vatrogasci, a na terenu su i pripadnici Gorske službe spasavanja, brojni meštani. Neprestano stižu i građani Bora. Pretražuje se svaki pedalj ovog urbanog naselja jedne od najlepših banja Srbije, Brestovačke.

I roditelji i prijatelji mole sve koji su videli Danku da se jave najbližoj policiji, jer je budući da počinje kiša i da pada mrak, svaka informacija važna.

Roditelji su apelovali na sve ljude koje je vide da odmah pozovu policiju ili se jave na broj 0652816041.

Izvor: Kurir.rs