Ratni zločinac i predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači juče je, verovali ili ne, pozvao ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina da „skine teret sa Srbije“ i prizna nezavisno Kosovo.

– Moskva bi trebalo da vidi dalje od interesa Srbije i da Kosovo ne upoređuje sa Krimom… – odvalio je Tači.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Na ovu otvorenu provokaciju odmah je reagovao ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je u razgovoru sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem istakao da Moskva nikada i nipošto neće priznati lažnu državu Kosovo.

Čepurin i Đurić razgovarali su o pripremama za narednu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i zajedničkom delovanju u sprečavanju članstva samoproglašenog Kosova u međunarodnim organizacijama.

Čepurin je ponovio principijelan stav Moskve po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao spremnost da i ubuduće aktivno podržava napore Srbije u zaštiti svojih prava i interesa, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Milovan Drecun, šef Odbora za KiM, smatra da će Priština tek praviti provokacije i incidente, a u cilju izbegavanja da se formira Zajednica srpskih opština.

„Albanci nastoje da se izvuku iz okvira koji je dogovoren o formiranju ZSO. Biće još mnogo provokacija. Priština će na sve moguće načine nastojati da oteža proces formiranja ZSO, uprkos tome što Beograd čini sve napore da se proces normalizacije odnosa nastavi i unapredi“, zaključuje Drecun.