EVO KAKO JE ZAVRŠENO SUĐENJE KOSTINOJ MAJCI I OCU: Mučna atmosfera u sudnici

2170

Današnje ročište u Visem sudu u Beogradu u postupku protiv majke i oca dečka-ubice iz Ribnikara je završeno, a roditelji ubijene dece izašli su sumornih lica i odmah bez reči napustili sud, majka dečaka je bez bilo kakvih emocija i uzdržana izašla u pratnji svojih advokata.

Punomoćnik oštećenih porodica Ognjen Božović u svojoj izjavi za medije rekao je da će oštećenom ocu na narednom ročištu postavljati pitanja i punomoćnici oštećenih.

– Voleo bih da možete da budete u sudnici, mnogo je mučna atmosfera dok traje iznošenje odbrane i ispitivanje okrivljenog – kaze Božović i dodaje:

– Stav tog čoveka je isti od 3. maja, tako da je i sada nepromenjen, on ne prihvata odgovornost i tako se i odnosi.

Na suđenju ocu i majci dečaka-ubice koji je u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devetoro dece i čuvara škole napravljena je pauza u trajanju od 10 minuta kako bi se roditelji ubijene dece umirili.

Kako saznajemo, završeno je ispitivanje tužilaštva okrivljenog oca, a u nastavku će ga ispitati sudija.

Kako saznajemo, tokom odgovaranja na pitanja, otac dečaka ubice menjao je raspoloženje, a na pitanje ko je kriv za masakr u Ribnikaru u kom je ubijeno 10 osoba, od čega devetoro dece, on nije odgovorio.

– Ćutao je na pitanje ko je odgovoran za smrt 10 osoba i ranjavanje šestoro, a kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je “ne znam”. Nije čak izgovorio ni ime svog sina, iako se dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin- kaže izvor Kurira.

Kako je Kurir pisao, pitanja ocu postavljao je glavni javni tužilac Nenad Stefanović. Naš izvor otkriva i da je tužilaštvo imalo više od 200 pitanja za oca dečaka ubice

Majka dečaka ostala je sama ispred sudnice, dok su roditelji ubijene dece sve vreme uz svoje advokate, potreseni nakon ispitivanja kojem su prisustvovali.

Oni su sve vreme svi zajedno zagrljeni pružali podršku jedni drugima.

Izvor: Kurir.rs