„To je bilo neizmerno teško za mene, ali došao sam do neizbežnog i uznemirujućeg zaključka da elita i korporacije kontrolišu energiju, zalihe hrane, obrazovanje, zdravstvo i naše živote. Oni to čine tako što kontrolišu svet finansija i izvor novca“ .

Foster Gembl je naslednik korporacije Proctor & Gamble koji je shvatio šta se zaista događa u svetu i koji želi da predstavi tu istinu svima. On je odabrao drugačiji put nakon što je shvatio šta ga čeka i napravio dokumentarac u kom objašnjava kako je sve povezano novcem i kako praćenjem novca možemo otkriti sve istine.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Nije tajna da globalna moć leži u rukama manjine i korporacijama koje oni kontrolišu, kao i da su oni ti koji kontrolišu svet finansija, a samim tim i svaki aspekt našeg života.

„U vladi se pojavila moć veća od naroda koja se sastoji od brojnih različitih i moćnih interesa koje zajedno drže profiti banaka“ – Džon K. Kalhun, 7. predsednik SAD.

Neobično je čuti da jedan predsednik tako govori o ovim stvarima, ali činjenica je da toga ima među današnjim političarima. Američki predsednički kandidat Berni Sanders je jedan od njih:

„Nema veze ko će postati predsednik. Ta osoba neće moći da reši brojne probleme sa kojim se današnje radničke porodice suočavaju u našoj državi. Ta osoba neće moći to da postigne zbog moći korporacija. To je istina koju mnogi ne žele da čuju, ali istina koja predstavlja realno stanje“.

Kako iko može da tvrdi da demokratija postoji kad čak ni predsednici ne mogu da urade ništa da promene stanje stvari? Ukoliko svet želi promene, mora pronaći način da se odupre moći korporacija i da ih spreči da unište svet. Međutim, malo je verovatno da se to može postići ako ljudi nastave da bulje u televizijske ekrane kao i do sada. Čitav politički sistem je tako osmišljen da ljudima odvuče pažnju ka nebitnim stvarima.

Samo malo treba da bi se pronašao izvor moći. Dovoljno je da se prati novac.