FRIZER KOJI JE ŠIŠAO TITA DAO ŠOKANTNU ISPOVEST: Evo šta mu je predsednik Jugoslavije rekao neposredno pred svoju smrt!

248

Muhamed Bajrić iz Srebrenice, tokom svoje dugogodišnje karijere frizera za klijente je imao brojne poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života bivše Jugoslavije. Neki od legendi koje su se našle na njegovoj frizerskoj stolici bili su Tito, Alija Izetbegović, Branko Mikulić, Safet Isović, Davorin Popović, Mirza Delibašić.

Bajrić je davne 1960. godine stekao zanatsku diplomu, godinu pre redovnog roka te u petnaestoj godini života zasluženo dobio titulu najmlađeg kvalifikovanog radnika u bivšoj Jugoslaviji.

Te godine napustio je rodni grad i preselio se u Sarajevo. Priseća se razgovora s Titom kojeg je šišao 1969. godine, a koji ga je u kratkom razgovoru upitao odakle je i kako je postigao uspeh u svom zanatu.

„Rekao sam da sam iz Srebrenice i da sam 1960. godine došao u Sarajevo. Kazao mi je da se tri puta spremao da ode u Srebrenicu u lovište i nije mu se dalo. „Izgleda da ću umreti, a neću obići tvoju Srebrenicu“, priseća se Bajrić Titovih reči.

Bajrić je učestovao na različitim takmičenjima i osvajao nagrade. Na takmičenju za najboljeg frizera Jugoslavije u Beogradu pokazao je svoje umeće i osvojio prvo mesto. Posle toga je nizao uspeh za uspehom, prvo na Evropskom prvenstvu frizera u Milanu gde osvaja zlatnu medalju, a kao evropski prvak nastupa i na Svetskom prvenstvu u Parizu.

Nakon uspeha koji je ostvario u Parizu, trebalo je da putuje za Tokio, ali je nažalost zbog rata sprečen i kaže da žali za tim. Vratio se 2005. godine u Srebrenicu. Frizerski zanat preneo je na više od 400 svojih učenika.

(Izvor: Kurir.rs/Fena)