GAZDU RADOMIRA RADNICI ZOVU BRAT: Kupuje im kola i šalje ih na Sejšele, a sada je smislio nešto još bolje!

128

Za privrednika iz Crne Gore Radomira Novakovića Cakana naša javnost je prvi put čula kada je svoje radnike častio skupocenim automobilima i uplaćivao im krstarenje ili letovanje na Sejšelima i Bahamima.

U međuvremenu, Cakan je postao opštinski funkcioner u Baru i tu poziciju koristi da pomogne drugima.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Novaković je vlasnik najvećeg lanca sportske opreme u Crnoj Gori, ali je poznatiji kao čovek velikog srca i široke ruke, što najbolje znaju oni koji sarađuju sa njim.

Na jedinstven način ih je nagrađivao za vernost i dobar rad, o čemu su pisali mediji u regionu.

Čovek koji ima i nadimak Brat, pre par godina poslao je 14 svojih zaposlenih na krstarenje na Bahame i Sejšele, jer “su oni to zaslužili”. A da ni on tamo nije bio.

Jedna grupa radnika je bila i na krstarenju najluksuznijim kruzerom po Mediteranu, a najbolji su dobili na poklon potpuno nove automobile – dva “golfa 6” i dva “pola”. I to sa kasko osiguranjem!

O njegovom humanitarnom radu takođe se dosta zna, pomaže i znanim i neznanim, ali o tome ne želi da govori. Prošlo je godinu dana kako je postao predsednik Skupštine opštine Bar i svih 11 plata koje je do sada zaradio, oko 13.750 evra, donirao je u humanitarne svrhe.

– Imam priznanice, ali ne mogu vam reći imena tih ljudi ili organizacija kojima je bila potrebna pomoć. Odrekao sam se službenog telefona i reprezentacije. Gde god sam putovao, putovao sam o svom trošku – izjavio je Novaković.

A još se prepričava i kako je Cakan jednog radnika, koji je godinama skupljao novac za kartu u Brazil odveo na finale Svetskog prvenstva. Ili kako je zaposlene u stomatološkoj ordinaciji často putovanjem na kruzeru, jer je “zadovoljan njihovom uslogom i profesionalnošću”…

izvor: (kurir.rs)