“GLEDALA JE SEBE I KAKO NJOJ ODGOVARA” Brenin komšiluk iz Brčkog progovorio: Majka je bila toliko bolesna da je nije prepoznavala

163

Lepa Brena na sceni je četiri decenije i posle toliko godina uspešne karijere čini se da se o njoj sve zna.

Iako kada je na sceni i pod svetlima reflektora deluje kao da nema nijedan problem i da je ništa ne muči, Brena baš kao i svi prolazila je u životu i kroz teške trenutke, pričaju komšije i sugrađani jedne od naših najpopularnijih pevačica.

Komšinica Lepe Brene ali i dugogodišnja kućna prijateljica sa osmehom je otvorila vrata svog stana raspoložena da otkrije detalje iz života jugoslovenske zvezde koje publika nikada nije imala priliku da čuje.

– Ja je poznajem i njenu mamu Ifetu, bila je kod mene non-stop, stara, živela je sama tu pa je dolazila kod mene. Bila je simpatična i ja sam stalno sa njom bila. A Brenu poznajem i Faketu i brata njenog i sve – kaže komšinica Mirsada za emisiju “Metar moga sela”.

Komšinica se seća i Brene iz perioda kada je bila mlađa pa nam je otkrila i kakav je bila đak jer joj je sticajem okolnosti njen suprug predavao u školi.

– Bila je lepa, išla u gimnaziju. Bila je fina, baš je bila primer ovde. Bila je pametna, moj muž joj je predavo, bila je petičarka, petice je imala, dobar je bila učenik – prisetila se komšinica Brene iz mlađih dana i nastavila:

– Borila se i izborila se. Razmišljam često o njoj, ona je jedna od najboljih pevačica. Jedina koja je iskoristila to svoje sve što je i naumila, da bude pevačica. Ona je jedina, ja mislim, najpametnija od svih njih jer je sačuvala novac. Nije rasipala, sačuvala je i postala ovo sad što je postala.

Komšinica je imala priliku da upozna i Breninog supruga Bobu Živojinovića.

– Ona čuva svoj brak, a Boba je divan. Dolazili su ovde. Dolazili su i iz Granda jedno vreme kad je otac Abid umro, tada sam i ja išla tamo kod njih. I kad je Ifeta umrla morala sam i ja da budem tamo… – kaže komšinica i otkriva kako je Brena podnosila te teške trenutke koji su joj se dogodili u životu:

– Pa bilo joj je teško, ali mama joj bila toliko bolesna da je nije maltene prepoznavala, kako sam čula, kako mi je doktorka iz Beograda rekla. Samo je mene spominjala jer sam bila najviše tu i govorila mi je: “Ti si mi treća ćerka”.

Školska drugarica se takođe osvrnula na to što je Brena izgubila roditelje.

– Kad vi izgubite roditelja, izgubite neku povezanost i onda to malo teže ide. Znate, drugo je kad ja živim tu i sad normalno je da mene veže i mesta gde su sahranjeni roditelji, a vidim ja po mojim sestrama, ti si daleko i ti se polako otuđiš od svega i onda je teško… Sad, jedino ako je ne veže nostalgija za neke ljubavi ovde, bivše… – kaže drugarica iz gimnazije i oktriva sa osmehom:

– Znam, bilo je svašta.

Sponsored Links:

A koliko je oduvek bila atraktivna seća se i komšinica iz zgrade u kojoj je Brena živela.

– Jeste, pa bila je ona živa, društvena. Uvek je bila popularna na neki način i pevala je i tu u omladinskom centru pa i u gimnaziji.

Iako je u to vreme možda to iskaklo u odnosu na neka pravila komšinica kaže da Brenu ništa nije interesovalo.

– Ali nije to nju interesovalo. Ona i dan danas, da je interesuje nešto ili neko ona ne bi postala ovo što jeste. Gledala je sebe i kako njoj odgovara. Ona je isto kao i moja ćerka u gimnaziji dok je bila, završila je i muzičku i sve i počele su da pevaju, normalno i u školi zovu i nastupi i šta ja znam, tako je i ona u školi pevala – kaže komšinica.

Koliko su je slava i novac promenili komšinica takođe veoma dobro zna.

– Nije je uopšte novac promenio, samo što bih volela eto češće da je viđam ovde, da dođe jer je obećala. Rekla je neće ona zaboraviti Brčko, neće ona zaboraviti nas – priča komšinica Mirsada i dodaje:

– Mi smo svi ponosni na nju, samo ima nekih koji, šta ja znam, uvek je toga bilo, ali ja sam uvek ponosna na nju i kažem moja Brena i dopisujem se i lajkujem. Ja sam oduševljena i kažem nemam ništa ružno, uvek ću reći sve najbolje o njoj.

Lepa Brena je odrasla u Brčkom u jednoj zgradi u stanu broj jedan. Danas, nažalost taj stan nije više u njenom vlasništvu jer posle smrti oca i majke u njemu više niko nije živeo.

A ispred njene zgrade, komšije i dalje ne skidaju osmeh sa lica kada se izgovori Brenino ime.

Sponsored Links:

U stanu broj jedan nije bilo nikoga, a spuštene roletne na prozorima su bile jasan znak da dugo niko nije ni dolazio.

– Povremeno i ona dođe, ponekada, znaš, obiđe – kaže komšinica koju smo zatekli ispred ulaza u zgradu i koja se seća Brene dok je tu živela kao i njenih roditelja.

Izvor: Kurir.rs/Blic.rs

Sponsored Links: