Jugoimport-SDPR proizveo novi patrolni čamac opremljen topom, raketnim bacačima i mitraljezima! Ovaj ‘vodeni tenk’ ima maksimalnu brzinu od neverovatnih 100 km/č… Hrvatska podigla uzbunu u NATO paktu, tvrdi da će Srbi postati gospodari Dunava.

Državna kompanija „Jugoimport-SDPR“ proizvela je novi superbrzi patrolni čamac opremljen najsavremenijim naoružanjem. Ovaj čamac uskoro ulazi u serijsku proizvodnju, njime će biti opremljene naša policija i vojska i već je izazvao ozbiljnu paniku u hrvatskoj stručnoj javnosti.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Stručnjaci procenjuju da će naša zemlja sa ovim „vodenim tenkom“, koji je opremljen topom od 20 mm, raketnim bacačima od 30 mm i tri mitraljeza kalibra 12,7 mm i 7,62 mm, moći apsolutno suvereno da kontroliše Dunav i Savu i potpuno obezbedi državnu granicu!

Crvena uzbuna

Reč je o superbrzom patrolnom čamcu čija brzina dostiže neverovatnih 100 kilometara na sat i najpre će biti raspoređeni duž rečne granice sa Hrvatskom!

Novi adut srpske rečne mornarice toliko je uplašio zvanični Zagreb da je uzbuna podignuta i u centrali NATO pakta (?!). Hrvatska je prošle nedelje svoje vojne partnere upozorila da će Srbija, ako se ne preduzmu hitne kontramere, postati „gospodar Dunava“!

Prema rečima naših sagovornika iz „Jugoimporta“, naš novi superbrzi patrolni čamac predstavlja zaista vrhunac vojne tehnike:

– Glavno oružje je top od 20 mm, plus dva bacača granata od 30 mm. Tu je i mitraljez od 12,7 mm i dva laka mitraljeza od 7,62 mm. Sve je domaće proizvodnje, a čamac ima i objedinjeni sistem upravljanja vatrom. Plovilo je opremljeno balističkim oklopom i panoramskom termovizijskom kamerom. Dva motora od 1.000 konja obezbeđuju brzinu 80 kilometara na sat pri punom opterećenju, dok prazan čamac može da juri i 100 kilometara na sat!

– Uopšte nisu očekivali ovakvu srpsku moć na reci. Čim su čuli da će čamci na Dunav, digli su na noge centralu NATO tvrdnjom da će Srbija zagospodariti Dunavom! Čak su u NATO poslali i neke svoje kobajagi obaveštajne podatke da su nam Rusi pomogli da napravimo ovaj čamac, a istina je da je ovo kompletno naš proizvod!

I sam premijer Aleksandar Vučić je tokom božićnih praznika na TV Pink potvrdio da je Srbija napravila najbolje i najbrže čamce u ovom delu sveta.

– Imaćemo najmodernije oklopne čamce. Možete ih lako sakriti i vrlo su tihi jer rade bez propelera. Prodavaćemo ih afričkim zemljama, ali služiće nam i za odbranu granice na Dunavu – naglasio je Vučić, dodajući da će Srbija u svakom slučaju imati odgovor na američko naoružavanje Hrvatske i da „nećemo praćkama na lovačke avione“.

Profitabilan biznis

Sponsored Links:

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ističe da je ovo odličan čamac, za koji su već zainteresovani Arapi.

– Ovi čamci mogu služiti za borbu protiv pirata, kontrolu naftnih terminala, ali i za akciju protiv terorista… Proizvodnja tih čamaca može biti jako profitabilan posao za Srbiju – uveren je Lazanski.

Činjenice o srpskom „tenku na vodi“

12 m dužina
3,35 m širina
80 km/č brzina pod punom opremom
1.000 KS (dva motora)
oklopna zaštita
radar, navigacija, panoramska termovizijska i obična kamera (za noć i dan)
naoružanje
glavni top 20 mm
dva bacača granata 30 mm
mitraljez 12,7 mm
dva laka mitraljeza 7,62 mm