I DOKTOR JE ZAPLAKAO: Ispovest žene koja je abortirala blizance pred porođaj

214

Alison Drejper iz Jute podelila je sa javnošću svoju intimnu priču o abortusu koji je imala kada je napunila 40 godina.

Nosila je blizance, a intervencija je morala da se obavi svega nekoliko dana pred termin za porođaj. Kada se vest pročula, Alison se našla na meti osuda i najstrašnijih uvreda društva. Zbog toga je odlučila da svetu objasni zašto je to morala da uradi i šta se zapravo krije u pozadini.

„Jedan od blizanaca koje sam nosila bio je mrtav, a drugi je imao rascep kičmene moždine. Bio je u toliko teškom stanju da mu se mozak razvio izvan glave. Nije bilo šanse da preživi, a nije moglo da ga spase ni nekakvo medicinsko čudo.

Naši snovi bili su srušeni. Imala sam 40 godina i znala sam da više neću moći da rađam”, ispričala je nesrećna Alison. Dok je čekala da etički komitet donese odluku o sudbini blizanaca, Alison je satima plakala u bolničkom krevetu

„Zdravlje mi je bilo ugroženo zbog mrtvog fetusa. Suprug i ja smo se konsultovali i sa biskupom koji nam je rekao da uradimo ono što moramo. Podsetio me je da imam još šestoro dece kojima je potrebna majka”, rekla je ona i dodala da je sam proces bio užasan.

„Abortus je bio užasan iako je sve urađeno kako treba. Carskim rezom su izvadili fetuse, a beba koja je bila živa ubrzo je umrla. Čak je i lekaru koji je uradio zahvat sve bilo užasno.

Posle toga sam godinama patila od posttraumatskog stresa“, ispričala je Alison.

(Izvor: Kurir.rs)