“IVANA JE DOVEZLA DANKU I PARKIRALA AUTO IZA KUĆE, A ONDA..”: Komšije progovorile o nelogičnostima koje im se motaju po glavi – “Ona čak ni nema ključ od te kuće”

3

Policija je prvi put aktivirala sistem “Pronađi me” (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Devojčica Danka Ilić (2) je nestala u utorak oko 13 časova, dok je njena majka drugom detetu davala vodu.

Malena devojčica na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosu vezanu u rep.

Odmah nakon što je prijavljen njen nestanak, meštani su se organizovali i zajedno sa pripadnicima MUP krenuli da traže devojčicu po šumi. Takođe, nakon Dankinog nestanka u Srbiji se prvi put oglasio Amber Alert pod nazivom “Pronađi me”.

Za devojčicom su 27 sati tragali pripadnici žandarmerije, policije, vatrogasci, spacioci GSS, kao i mnogobrojni meštani. Nakon 27 sati MUP je obustavio pretragu terena u Banjskom Polju.

Komšije iz Banjskog polja govorili su o nekoliko nelogičnosti koje su primetili u okolini mesta gde je nestala Danka Ilić.

– Ivana je saznala da je trudna i stan u Boru, u kom je živela sa decom, suprugom Milošem i njegovim roditeljima, postao im je tesan. Zato su, navodno, počeli da razmišljaju da preurede pojatu Ivanine porodice koju imaju u Banjskom Polju kako bi u nju prešli Miloševi roditelji, a oni sa decom ostali u stanu. Međutim, Ivana nije jedini vlasnik te kuće i pojate, ona je i u vlasništvu njenog oca i brata, a čuli smo da oni nisu bili za ideju da se Ivanini svekar i svekrva presele tamo – kažu meštani i dodaju da je Ivana u utorak došla samo da bi videla u kakvom je stanju kuća i pojata i da li bi mogli da se renoviraju za život.

– Ivana je u utorak dovezla Danku i sina i parkirala se pozadi verovatno da neko ne bi dojavio njenoj porodici da je došla. Ona, navodno, uopšte nije imala ključ kuće i iz tog razloga je policija posle prijave nestanka deteta naišla na zaključana ulazna vrata. Nije mogla tu ni da prespava s decom tu, jer nema kako da uđe u kuću, a i kuća je u jezivom stanju – kažu komšije iz Banjskog Polja.

Izvor: Republika.rs