Nad bivšim predsednikom SRJ brutalno se iživljavao pritvorenik iz RS Goran Jelisić. Predrag Banović ga naterao da mu bude kum samo da bi se ogrebao za stan i pare.

Slobodan Milošević brutalno je ponižavan i vređan u pritvoru Haškog tribunala, neretko i psovan od ostalih pritvorenika, a naročito od Gorana Jelisića, koga su zvali srpski Adolf Hitler!

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Kako saznaje Kurir, Milošević, koji je u Srbiji važio za osobu od autoriteta, u Tribunalu je bio otirač, a degradiran je na svakom koraku. Od primitivnih uvreda do toga da ga je Predrag Banović, jedan od pritvorenika, uzeo za kuma samo da bi iskamčio stan ili veću sumu novca.

Izvor Kurira, bivši haški pritvorenik koji je u u pritvorskoj jedinici proveo 12 godina, kaže da je tortura nad Miloševićem počela kad su ga premestili u drugi blok, gde je bio i Goran Jelisić, koji ga je psihički i fizički zlostavljao. Te incidente, na molbu Miloševića, pritvorenici nisu prijavljivali.

– Jedan od vidova mučenja Slobodana Miloševića bilo je i smeštanje u blok sa ubicama i kriminalcima. Sloba je hteo da se druži s generalima, sa mnom, sa ljudima koji čitaju knjige, a ne sa kriminalcima krvavih ruku. Namerno su ga smestili s Goranom Jelisićem, psihopatom, koji je pričao da je lično ubijao ljude, a u sudnici je izjavio da ga zovu srpski Adolf – kaže naš sagovornik i dodaje:

– On je maltretirao Miloševića. Vređao ga je i psovao.

Naš izvor kaže da bivši predsednik Jugoslavije i SPS nikad nije odgovorio Jelisiću.

– Milošević bi na sve to samo ćutao i potom otišao. Nije bio navikao na takvu sredinu – navodi naš sagovornik.

Međutim, nije samo Jelisić ponižavao Miloševića. Predrag Banović, koji je Miloševića u Tribunalu zamolio da mu bude kum na venčanju, kaže naš izvor, pričao je ostalim zatvorenicima da je pitao bivšeg predsednika da se okume samo da bi se ogrebao za nekretninu.

– Taj Predrag Banović je priznao da je ubio osmoro ljudi. Tamo se venčao, a Milošević je kumovao jer se kumstvo ne odbija. Posle se zatvorenicima žalio kako nije dobio ništa. Kazao je: „Džabe sam se okumio sa Slobom, nisam dobio ni pare ni stan“ – kaže naš sagovornik.

Uroš Šuvaković, nekadašnji funkcioner SPS, kaže da nije čuo za maltretiranje Miloševića.

– Sloba je bio drug gospodin. Posetio sam ga dva-tri puta u Hagu i nikada mi se nije požalio da ga neko maltretira – kaže on.

(Izvor: Kurir.rs)

Sponsored Links: