Bušova administracija je planirala ratove u 7 država u roku od 5 godina

Tokom intervjua iz 2007. godine, penzionisani američki general Vesli Klark je objasnio da je Bušova administracija planirala da sprovede ratove u Iraku, Siriji, Libanu, Libiji, Somaliji, Sudanu i Iranu.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

„Oko deset dana nakon 11. septembra, otišao sam u Pentagon i tamo video sekretara Ramsfelda i zamenika sekretara Volfovica. Javio sam se nekim ljudima koji su ranije radili za mene, a jedan general me je pozvao u svoju kancelariju i rekao mi da ulazimo u rat sa Irakom. Pitao sam „zašto?“. On je rekao da ne zna. Rekao je da naša vlada očigledno ne zna šta da uradi povodom terorista, ali da može uz pomoć svoje vojske da sruši iračku vladu. Kada imate čekić, svaki vam problem izgleda kao ekser.

Zatim sam se ponovo vratio par nedelja kasnije, a tada je već počeo rat u Avganistanu. Pitao sam: „Da li još uvek ratujemo sa Irakom?“, a odgovorili su mi: „Ne, sad je još gore. Postoji plan da uništimo sedam država za pet godina, a Irak je bio tek prva od njih. Na redu su Sirija, Liban, Libija, Somalija, Sudan i na kraju Iran“. Dogovorili smo se da mi nikada nije pokazao taj dokument, ali znam šta sam video“.

POGLEDAJTE VIDEO: