Teška materijalna situcija među studentskom populacijom, koja sve teže može da plaća školarinu, smeštaj i hranu u Beogradu, dovela je do cvetanja studentske prostitucije, a studentkinje svoje telo prodaju i za 1.000 dinara.

Konkurencija je, tvrde dobro obavešteni izvori, velika, pa da bi preživele, devojke same sebi obaraju cenu. Elitne prostitutke koštaju i po nekoliko stotina evra, dok obične devojke pristaju i na mnogo manju cenu, od 1.000 ili 2.000 dinara, samo da bi preživele.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Prema rečima Gorana Miletića, programskog direktora Civil right defenders-a, razlog za ovu situaciju treba tražiti u društvu u kome živimo.

– Potrebno je makar na trenutak staviti se u kožu tih devojaka. One pokušavaju da pronađu izlaz iz životnih situacija koje idu do te tačke da nemaju šta da jedu ili gde da žive – smatra Miletić.

eznađe u kome se studenti nalaze, kao i mnogi drugi slojevi društva, dovelo je do ovakvog trenda, tvrdi Dejan Nestorović iz NVO Sigurna pozicija.

– Danju je to studentkinja, dobra drugarica, uzorna komšinica, a noću postaje pohotna i zanosna seksualna radnica – primećuje Nestorović, koji zaključuje da hrabrije i “bolje” u tom poslu uspevaju da se probiju i do Dubaija, gde su mnogo veće cene tih usluga.
EVO KOJE BOLESTI SU IZMISLILI KAKO BI NA NAMA ZARADILI! Farmaceutska mafija nas DERE BEZ MILOSTI!

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da je prostituisanje među studentima njihov očajnički potez.

– Mladi ne vide perspektivu, imaju stav da je sve bez veze, kako je svako ko vredi otišao u inostranstvo, dok oni koji nisu imali tu sreću ostaju u Srbiji da preživljavaju – kaže Milivojević, zaključujući da je zato prostitucija za neke od njih jedini izlaz.