KAŽU DA JE NAŠA NARODNA PEVAČICA UMRLA OD TUGE: Velike tragedije su je OSUDILE na to da skonča SAMA

1046

Njihova smrt potpuno je slomila.

Svi su obožavali ovu pevačicu, bila je prava dama, a njena sudbina je oduvek pokretala emociju.

Kao i u životu mnogih ljudi i ona je doživela razne nepravde, ako i teške situacije.

Pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine ostavivši za sobom bogati muzički opus.

Ona je preminula u domu za stara lica u Rumi u 63. godini života. Oni koji su je poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak kćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini. Smrt supruga bila je samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razbolela. Vera je 2006. godine doživela moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

Karijeru je započela 1966. godine snimajući duetske ploče sa suprugom Danilom Živkovićem, kompozitorom i aranžerom, a zatim i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže. Bila je poznata po hitovima „Šuška se, šuška“, „Šta će mi šalvare“, „Vrgolastu rodila me nana“,„Samo ti si u mom srcu“, „Da nije tebe“ i „Kako je tebi bez mene”.

Snimila je veliki broj šumadijskih, vojvođanskih, starogradskih i izvornih pesama ali i veliki broj balada i novokomponovanih narodnih pesama. Vera Ivković je osvojila veliki broj priznanja i prestižnih nagrada na festivalima širom cele Jugoslavije. Prekinula je muzičku karijeru krajem devedesetih godina kako bi se posvetila porodici.

Život jedne od najpoznatijih pevačica narodne muzike obeležilo je niz tragedija.

Veri je u 27. godini, preminula ćerka maja nakon duge i teške borbe sa opakom bolesti. Samo četiri godine pre nego što je izgubila ćerku, legendarnoj pevačici preminuo je muž.

Njihova smrt potpuno je slomila, zbog čega je 2006. godine imala moždani udar, a samo godinu dana kasnije, prebačena je u gerontološki centar u Rumi u kome je 2012. godine preminula.

“Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi”, rekao je ranije za Stars Danilo Živković, Verin unuk, koji je krenuo njenim stopama i koji se takmičio u jednoj od sezona “Pinkovih zvezda”.

Sponsored Links:

U centru za stara lica u kom je provela poslednje godine života prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

izvor: (republika.rs/espreso.co.rs)