Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Kijev nije voljan da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da mora da se suoči sa realnošću da će to najverovatnije biti neophodno kako bi se rat završio.

Sponsored Links:

– Postoje stvari o kojima treba pričati sa ruskim liderom. Ne govorim da je naš narod voljan da priča sa Putinom, ali moramo da se suočimo sa realnošću onoga što prolazimo svi zajedno – kazao je Zelenski tokom obraćanja indonežanskim intelektualcima, preneo je Rojters.

On je rekao da Ukrajina od tog sastanka želi svoje živote nazad.

– Želimo da povratimo život jedne suverne zemlje, na svojoj teritoriji. Rusija ne deluje još da je spremna da ozbiljne mirovne pregovore – dodao je Zelenski.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Kremlj: Kijev je kontradiktoran

Rukovodstvo Ukrajine stalno daje kontradiktorne izjave zbog cega nije jasno šta Kijev želi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Upitan da prokomentariše izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o tome da su pregovori sa Rusijom neophodni da bi se okoncao sukob, ali da ih ruska strana ne želi, Peskov je rekao:

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

– Pregovori su sada zamrznuti po odluci i u skladu sa kursom koji je odabrala ukrajinska strana. To je prva stvar koja je u suprotnosti sa pomenutom izjavom Zelenskog. Drugo, ukrajinsko rukovodstvo stalno daje kontradiktorne izjave. To nas sprecava da shvatimo šta želi ukrajinska strana i da li je spremna na trezveni pristup i da prihvati realno stanje stvari – rekao je on.

Podsetimo, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je Kijev sam obustavio pregovore sa Rusijom i da nije odgovori na ruske predloge.

izvor: (republika.rs/srbijajavlja.rs)