Evo kako najbolje da sačuvate toplotu u vašem domu!

Čak i u dobro izolovanom objektu kroz prozore gubimo veliku količinu energije i kroz njih u letnjem periodu ulazi toplota, a tokom zime hladnoća. Zato je važno da se na vreme pripremimo za zimu i razmišljamo o različitim načinima štednje. Većini na pamet padne dobra izolacija, te se postavlja pitanje kako najbolje da se osiguraju vrata i prozori.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Svi znamo da čim oni ne dihtuju kako treba, toplota će kroz njih naći način da “pobegne” napolje. Međutim, kao i uvek, Internet je prava riznica ideja i saveta. Pa tako, ovih dana na društvenoj mreži TikTok često može da se vidi trik kako najbolje da izolirate prozor i sačuvate toplotu u domu.

Iako većina Srbi odvajkada znaju za taj trik, izgleda da je strancima od skora postao poznat. Nije loša ideja da se podsetimo o čemu se radi? Jedna žena je, koja često ljudima na TikTokju deli male kućne trikove, otkrila kako da za male pare izolirate prozore u kući.

Sve što vam je potrebno jeste samolepljiva dihtung traka za prozore. Deset metara ove trake može da se nađe u farbarama, za manje od 300 dinara. Izmerite dovoljne dimenzije trake, isecite je i zalepite na deo prozora između stakla i rama. To će da smanji razmak prilikom zatvaranja, a između kojeg inače prolazi vazduh.

Pogledajte u videu kako se ove trake postavljaju:

@homeshop_ukfyp 6M Window Weather Stripping Door seal strip #uk #fyp #homehacks #lifehacks #homegadget #goodthing #tiktokmademebuyit #homegoods #winter ♬ original sound – Lily

izvor: (espreso.co.rs)