LUKA JE NAŠAO NOVČANIK SA 6.000 EVRA I 24.000 DINARA: Vratio je sve vlasniku, a kad je trebalo da dobije nagradu – šok!

1101

Mladenovčanin Luka Stanković pre nekoliko dana je u bliyini opštine Mladenovac, kod autobuskog stajališta našao novčanik u kome je bilo 6.000 evra i 24.000 dinara.

Kako kaže, ni na sekund mu nije palo na pamet da uzme to za sebe, već je bez razmišljanja otišao u mladenovački SUP i prijavio šta se desilo. Luka je u tom trenutku bio sa drugarima, Nikolom Janićijevićem i Nemanjom Živanovićem, koji su takođe podržali druga da novac smesta treba da vrati onome ko ga je izgubio.

Policija je brzo pronašla nesrećnog čoveka koji je izgubio novac, zahvaljujući ličnoj karti koja je bila u novčaniku. Čovek koji je izgubio novac je isti pozajmio, kako bi sredio hladnjaču koju je pravio kod kuće.

Luki je čovek ponudio nagradu, a onda je ovaj momak ispao potpuni car – nije hteo da uzme novac!

Njegov potez oduševio je sve, i mnogi su ostali bez teksta kada su shvatili koliko dobrih li poštenih ljudi ima – to je u današnje vreme prava retkost. Luka ima 20 godina i živi u Mladenovcu. Radi kao automehaničar, i za Telegraf je ispričao sled ovih događaja:

– Bio sam sa dva drugara kada sam pronašao novac. Bukvalno je „ležao“ na putu. To je nešto neopisivo, nijednog trenutka mi nije proslo kroz glavu da zadržim novac, jer nikad se ne zna da li je taj isti pozajmio, prodao nešto, možda čak poneo kući i pazar iz firme. Odmah sam želeo sve da vratim.

Čovek je bio presrećan, i nije mogao da veruje šta mu se desilo na svu muku koja ga je zadesila. Postali smo super prijatelji i moj obraz je ostao čist – ispričao je ovaj skromni, divni mladić čiji primer bi svi trebalo da slede. Bravo, Luka, Srbija ima na koga da bude ponosna!

(Izvor: Telegraf.rs)