“MAJKU LIČNO NE ZNAMO, A OTAC JE…”: Prve komšije progovorile o RODITELJIMA male Danke (2)

1

Samo da je pronađu živu i zdravu”, dodala je Živanka

Komšije čija je kuća na 100 metara od mesta gde je nestala devojčica Danka su govorile za MONDO.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Zbog nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, u Banjskom Polju kod Bora, po prvi put aktiviran je sistem “Pronađi me”. Čitava Brestovačka banja, ali i brojni građani, njih nekoliko stotina, juče su u popodnevnim satima krenuli u potragu za devojčicom, čiji je nestanak prijavljen oko 13 časova. Potraga za detetom i dalje traje.

MONDO reporteri se nalaze na licu mesta, a za Mondo govorile su prve komšije čija se kuća nala zi na oko 100 metara od mesta gde je dete nestalo. “Mi smo bili kod kuće kada je devojčica nestala. Videli smo da ide policija i još jedna kola gore. Zastali smo, pitali su nas da li smo videli dete i uključili smo se u potragu. Radili smo na polju. Na jedno brdo smo izašli kolima pošto ja ne mogu da hodam, a onda smo krenuli u potragu peške. Išli smo sa jedne strane potoka, pa na drugu stranu potoka, sa policijom smo išli”, rekao je komšija Rade Trajković za MONDO, a komšinica Živanka Trajković je dodala:

“U roku od 10 minuta je se cela banja priključila od kad nas je policija pitala da li smo videli devojčicu. Stvarno je bila velika potraga. Taj potok o kom se priča je potočić, nije to veliki potok. Tamo čak sad i nema vode. Relativno znamo porodicu čije je dete nestalo. Od oca nestale devojčice znamo oca i majku, to su ljudi kao i mi, prosečni, normalni. Otac devojčice je stvarno fin dečko, a majku lično ne znamo, samo znamo da je poreklom odavde. Preko 15 puta je prečešljan teren. Neke komšije kažu da su je videle, ali kao da je dete u zemlju propalo. Mi smo tu bili ceo dan, nismo je videli. Samo da je pronađu živu i zdravu”, dodala je Živanka.

Izvor: Mondo.rs/Espreso.co.rs