MALA DANKA JE HODALA OVIM PUTEM NA DAN KADA JE UB*JENA: Policajci misle da je jedna stvar posebno čudna

2

Ubijena Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju nakon što je išetala iz dvorišta porodične kuće u kojoj se igrala sa bratom

Put koji je prošla ubijena Danka Ilić (2) od pojate u dvorištu porodične kuće u Banjskom polju do mesta na kom su je osumnjičeni za ubistvo S J i D Dr udarili kolima bio je neprohodan i neverovatno je kako je devojčica tog uzrasta uspela da ga pređe. Policija je bagerima raščistila teren oko kuće do asfalta u potrazi za tragovima, a izvori “Blica” iz istrage ubistva Danke Ilić kažu da je pre njihove intervencije tu bilo žbunja, rastinja, đubreta…

Ubijena Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju nakon što je išetala iz dvorišta porodične kuće u kojoj se igrala sa bratom. Danka Ilić je prošla put od pojate, gde ju je majka ostavila na nekoliko trenutaka kako bi drugom deteta dala vodu, nizbrdo do asfalta gde ju je udario automobil koji su vozili osumnjičeni S J i D D. Nesrećna devojčica je morala da pređe grmlje, žbunje i rastinje i nažalost, u tome je uspela.

Dok se još nije znalo da su je osumnjičeni prvo udarili kolima, a zatim brutalno ubili, što je jedan od njih priznao na ispitivanju u tužilaštvu, policija je išla za tragovima koji bi odveli do Danke Ilić. Tada su bagerima raščistili teren oko kuće, pojate, sve do asfalta.

Majorka policije: Delovalo nemoguće da dete može da prođe ovaj put

– To je, verujem da ste videli, vaše ekipe su bile na terenu, jako nepristupačan teren. Delovalo je nemoguće da dete sve to može samo da prevaziđe, da sve te prepreke preskoči, prođe i da dospe na ulicu. Nažalost, desilo se, rekla je u petak u emisiji “Blic pita” na “Blic” TV majorka policije Bojana Otović Pjanović.

Nije nam delovalo da je u tako kratkom vremenskom periodu moglo da se desi nešto tragično. A kao što smo rekli, i kao što je ministar Gašić izneo, ogroman broj raspoloživih tehničkih sredstava bilo je uključeno u pretrazi terena kako bi se isključila svaka mogućnost da se desio nesrećan slučaj u smislu da je devojčica upala u taj teren. Prosto nam je bilo nemoguće i naravno da je bilo sumnje. Zaista se i izvinjavam i hvala na razumevanju i roditeljima i porodici devojčice Danke Ilić što su imali razumevanja i strpljenja i sigurna sam da shvataju zbog čega je to tako bilo.

Majka u policiji rekla da je Danka Ilić imala običaj da “trči uz stranu”

Majorka Otović Pjanović rekla je za “Blic” TV da je tokom razgovora sa majkom saznala da je ubijena Danka Ilić imala naviku da “trči uz stranu i da se spušta”, što je policiju navelo na zaključak da se najverovatnije radi o nesrećnom slučaju.

Kao što je ministar na konferenciji za novinare pojasnio, devojčica je bila na mestu događaja, tačnije na ulici pored placa na kom se nalazila sa svojom majkom u vremenskom intervalu od 13:45 do 13:52. Devojčica je tada zapažena. Osumnjičeni su u 13:50 časova svojim vozilom, službenim automobilom Vodovoda gde su i zaposleni, bili parkirani ispred ulaska na taj plac i zadržali su se neka dva i po minuta. Kako je nama majka govorila u tim iscrpnim razgovorima koje smo vodili sa njom, devojčica je imala naviku da trči uz stranu i da se spušta, imali smo ideju da se može raditi o nesrećnom slučaju. Analizirajući vreme kada je dete zapazila žena koja se nalazila u kući do parcele smatrali smo da su se osumnjičeni zaustavili, krenuli u rikverc ili nastavili kretanje, pa da se desilo ono što su u svojim iskazima i priznali – da su udarili dete vozilom i stavili je na zadnje sedište.

Ubica u Tužilaštvu priznao brutalan zločin

D D (50) priznao je u noći između petka i subote na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić.

Prema informacijama “Blica”, saslušanje D D trajalo je više od 2 sata.

Sponsored Links:

On je u tužilaštvu otkrio i da je imao pomagače da skloni telo Danke Ilić sa deponije.

– Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se reši tela – rekao je izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Kako smo pisali, drugi osumnjičeni Srđan Janković se branio ćutanjem.

Vrh policije otkrio detalje ispitivanja

Ministar policije Bratislav Gašić, izneo je do detalja hronologiju ubistva Danke Ilić. O momentu nesreće na putu detaljnije je govorio načelnik UKP Ninoslav Cmolić. Kako je ispričao, vozač nije ni primetio da je oborio devojčicu, to je shvatio tek kada mu je suvozač rekao.

Izvor: Blic.rs/Espreso.co.rs