Jednu od najvećih misterija predstavlja lik stare žene koja sedi na kraju autobusa. Postoje velike nesuglasice u vezi sa tim da li je njeno prisustvo spontano ili simbolično.

“Ko to tamo peva” jedan od najvećih filmova srpske kinematografije u režiji Slobodana Šijana, krije misteriju koja nije rešena do dana današnjeg. Niko još do sada nije uspeo da razotkrije ko je starica u crnom koja se pojavljuje u zadnjem delu čuvenog autobusa.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Veći deo filma sniman je u Deliblatskoj peščari. Glumci su se okupljali ispred crkve Svetog Marka u Beogradu i minibusevima odlazili na lokacije za snimanje.

Jednu od najvećih misterija predstavlja lik stare žene koja sedi na kraju autobusa. Postoje velike nesuglasice u vezi sa tim da li je njeno prisustvo spontano ili simbolično. Naime, prema pojedinim analitičarima, njena pojava simboliše nadolazeću smrt, o čemu svedoči i činjenica da je ona tek sporadično prisutna, da nije deo radnje, te da je u autobusu od pre prve stanice.

Ipak, u jednom razgovoru sa studentima Fakulteta dramskih umetnosti, reditelj Slobodan Šijan je indirektno odbacio ove tvrdnje, objašnjavajući da je želeo da scena sadrži lika kome ne mora naročito da se posveti, te je njeno sporadično „odsustvo“ pripisao lošem osvetljenju. Šijan je istakao da je za ovu „ulogu“ angažovana obična starica iz sela između Beograda i Deliblatske peščare.