MNOGI RODITELJI DOZVOLJAVAJU DECI OVU STVAR: A moja ćerka će zbog toga doživotno imati ožiljke!

2

Otišla je sa roditeljima na letovanje u Egipat, a kući se vratila sa ožiljcima koje će nositi do kraja života.

Medison Guliver (7) iz Velike Britanije je, poput većine dece, insistirala da se na letovanju tetovira kanom. Roditelji su joj to dopustili, ali nakon povratka kući žalila se da je tetovaža svrbi.

Uskoro su se pojavili i bolni žuljevi koji su morali da budu odstranjeni pod velikom temperturom, zbog čega će do kraja života imati ožiljke.

Tetovaže od crne kane sadrže veliku dozu P-Fenilendiamina, otrovne hemikalije. Ova hemikalija se nalazi i u kremama i farbama za kosu, ali u minimalnim dozama.

– Tetovaža je urađena u salonu u hotelu i tvrde da nije problem u kani već u koži moje ćerke. Ima žuljeve od prsta do lakta i užasno je boli. Bili smo apsolutno nesvesni opasnosti ovog tetoviranja i mislim da bi morali da upozoravaju ljude u brošurama u salonu – kaže majka devojčice.

– Delom ovo jeste moja krivica jer nisam imala pojma o opasnostima, ali je krivica i na salonu što pristaju da tetoviraju decu. Želimo da ovim slikama pošaljemo upozorenje roditeljima širom sveta, jer se na svakoj plaži nudi tetoviranje – zaključuje majka.

(Izvor: zena.blic.rs)