Trendovi se stalno menjaju, a danas su najpopularnija kratka i neobična imena za devojčice koja imaju što neobičnija značenja

Sponsored Links:

Ovo popularno ime se smatraju trendom u Srbiji, a istina je da zapravo potiče sa Bliskog Istoka.

Izbor imena predstavlja zabavan deo pripreme pre dolaska bebe na svet, a mnogi roditelji imaju i odgovornost prema ovom zadatku znajući da će ime pratiti dete kroz život i u isto vreme izdvajati ga od drugih.

Trendovi se stalno menjaju, a danas su najpopularnija kratka i neobična imena za devojčice koja imaju što neobičnija značenja.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU ↓

Pored pojedinih roditelja koja radije biraju klasična i starinska imena, koja ostaju za sva vremena, u Srbiji sve češće deca dobijaju imena bliskoistočnog porekla.

Ovo je jedno od najpopularnijih imena koja se najčešće daju ženskoj deci u Srbiji, ima i prelepo značenje.

Sara

Ime je izvedeno od reči sarai a znači kneginjа, vladarica, žena visokog ranga. Na arapskom ime Sara znači “ona koja donosi sreću gledaocima, vesela i radosna”. Ono je u raznim varijantama veoma popularno kako kod hrišćana tako i kod muslimana. U BiH, Hrvatskoj i Srbiji ime Sara je u poslednjih nekoliko godina bilo među 10 najpopularnijih imena koje je davano devojčicama.

Mnogi su imali bake Sare i po njima daju ime svojim ćerkama, možda i ne znajući koliko je drevno ime i kako ima divno značenje.

izvor: (espreso.co.rs)