Postoji nekolicina ‘životinjskih ostrva’ koje bi bilo pametno izbegavati u širokom luku, ali jedno se posebno ističe.

Iako je Ostrvo zmija najpoznatije mesto kojim ‘vlada’ jedna životinjska vrsta, to nije jedino životinjsko ostrvo. Svinje, zečevi, foke i rakovi samo su neke od životinja koje su odabrale svoja kopnena carstva, s tim da bi mnoga od njih bilo puno prijatnije posetiti od onoga na kojem su kontrolu preuzele zmije.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Samo da znate, Ostrvo zmija nalazi se nedaleko od obale Brazila, a toliko je opasno da mu je čak i brazilska vojska strogo zabranila prilaz. Na njemu se naime nalazi najviše otrovnica na jednom mestu, te se procenjuje da je na svakom kvadratnom metru po jedna.

Ostrvo mačaka – Taširodžima, Japan

Nekad je na ovom ostrvu bilo oko 1000 ljudi, dok ih je danas jedva stotinak. Ali broj mačaka nezaustavljivo raste. Za razliku od zmija, mačke u jednakoj meri vole ostrvljani kao i turisti koji im dolaze u posetu i brinu se za njih, a ostrvo poseduje čak i građevine u obliku mačaka.

Ostrvo zečeva – Okunošima, Japan

Nekad je ovo ostrvo služilo kao tajna fabrika bojnih otrova. Na njemu se proizvodilo smrtonosno i ilegalno oružje za Drugi svetski rat. Ali danas je to dom hiljada zečeva, za koje se ne zna kako su tačno tamo završili, premda neki veruju da je reč o potomcima životinja koje su se koristile u eksperimentima smrtonosne fabrike, koje su puštene na slobodu nakon predaje Japana u ratu.

Ostrvo foka Fols bej – Južnoafrička Republika

Nedaleko od obale Kejptauna, nalazi se ostrvo koji služi kao svojevrsni bordel za foke, tj. predstavlja njihovo glavno mesto za razmožavanje. Iako biste možda rado posetili ovaj raj za foke, znajte da je on okružen ‘smrtonosnim prstenom’, tačnije lovištem na kojem operišu velike bele ajkule, koje napeto iščekuju neće li neka priglupa foka zalutati s ostrva i krenuti u njihovom smeru. Zato je ostrvo foka, kao i ono koji pripada zmijama, najbolje izbegavati.