Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije preduzelo je dodatne mere zaštite nakon terorističkih napada u Ankari i Berlinu a kako je rečeno posebne mere biće preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

MUP je saopštio da je policija preduzela dodatne mere zaštite, pojačan je nadzor i kontrola na graničnim prelazima, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicima, kao i na svi mestima gde se okuplja veći broj ljudi.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

– Posebne mere biće preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Dodatna pažnja policije biće usmerena na uočavanju sumnjivih paketa, ljudi i vozila, kako bi se sprečilo potencijalno izvršenje teških krivičnih dela ili nekog terorističkog akta – rečeno je u saopštenju.

Navodi se i da će biti povećano prisustvo pripadnika uniformisanog, ali i civilnog sastava policije, kako na ulicama, tako i ispred najvažnijih državnih institucija, diplomatsko-konzularnih predtavništava, verskih objekata…

Dodaje se da policija ima stalnu komunikaciju i saradnju sa svim relevantnim institucijama u zemlji koje brinu o bezbednosti građana.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova pomno prati situaciju u regionu i svetu, svakodnevno razmenjuje informacije sa najvažnijim međunarodnim subjektima, kako bi donelo pravovremenu odluku o daljim aktivnostima.

MUP u kontinuitetu preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi osiguralo punu bezbednost građana i njihove imovine, a rezultat toga je i očuvana stabilnost naše zemlje, navedeno je u saopštenju.

(Izvor: Blic.rs)