Tekstilci, stolari i zaposleni u turističkim agencijama jedva krpe kraj sa krajem, ali za neka druga zanimanja nema zime!

Najdeblje koverte u našoj zemlji dobijaju direktori, savetnici, zaposleni u određenim sektorima rudarske industrije i IT stručnjaci, dok tekstilci, stolari i zaposleni u turističkim agencijama jedva „krpe kraj sa krajem“, piše „24sata“.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Republički zavod za statistiku Srbije objavio je podatke o prosečnim platama po delatnostima u našoj zemlji, koji govore da najdeblje koverte u primaju direktori i savetnici sa više dve hiljade evra mesečno, dok najmanji dohodak imaju zaposleni u turističkim agencijama koji primaju jedva nešto više od 200 evra!

Prema ovom izveštaju za oktobar, zaposleni koji se bave upravljačkim delatnostima i savetovanjima prosečno po zaposlenom prime 253.930 dinara, dok oni u delatnostima putničkih agencija, tur operatera i rezervacija imaju platu od 24.626 dinara.

Među bolje plaćenijim delatnostima u Srbiji u prošlom mesecu su bili i radnici u uslužnim delаtnostima u rudаrstvu, koji su primili 180.957 dinara, zatim sledi rаčunаrsko progrаmirаnje i konsultаntske delаtnosti sa platom od 165.094 dinara, pa radnici koji se bave reklаmirаnjem i istrаživаnjem tržištа sa 132.359 dinara, kao i oni u proizvodnjа duvаnskih proizvodа sa 158.188 dinara.