Nešto je šuškalo u lamperiji, pa su hteli da ga isteraju: Ono što je izašlo, šokialo je celu Srbiju!

353

Sumnja se da na ovoj lokaciji ima više od 1.000 zmija. U domu porodice Šimunović kod Boljevca otkriveno je leglo zmija, a ova neprijatnost šokirala je ne samo članove pomenutog domaćinstva, već i sve meštane Boljevca.

Ovih dana sam čuo neko šuškanje po lamperiji. Kada sam izašao napolje pre neki dan, čuo sam odjednom vrisak supruge, koja je u kući na podu videla zmiju.

Opet je nešto šuškalo, i kada sam štapom udario po lamperiji, zmije su odjednom počele da izlaze sa svih strana – priča glava porodice Milan Šimunović, koji u trošnom kućerku živi sa suprugom Vericom , ćerkama Anom (12) i Laurom (6) i sinom Milančetom (14).

Predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović, obezbedio je privremeni smeštaj za porodicu Šimunović dok se situacija ne reši.

Po otkrivanju legla zmija na lice mesta stigli su i članovi Udruženja građana ‘’Pomoć divljim životinjama’’ iz Niša, koji će u saradnji sa lokalnim Zavodom za zaštitu prirode i Republičkom inspekcijom za zaštitu životne sredine, ispitati ceo prostor i krenuće sa rasčišćavanjem od gmizavaca.

Sumnja se da na ovoj lokaciji ima više od 1.000 zmija.