Od mnogobrojnih pijanih vozača koji su 2016. godine „prespavali“ u policijskim stanicama širom BiH dok se nisu otreznili, bilo je i onih koji su policajce terali na smeh.

Najsmešniju situaciju priredio im je jedan Banjalučanin koji je mrtav pijan dovezen u stanicu.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Naime, njega je policijska patrola jedno jutro pronašla u parkiranom autu dok je dremao. Kada su prišli da vide da li je sve u redu sa čovjekom koji je unutra, odmah se videlo da je pijan i da nema šanse da vozi.

Patrola ga je tada odvezla u policijsku stanicu na otrežnjenje.

Ono što je usledilo je sve, koji su bili tog dana u smeni, nasmejalo do suza. U jednom mometnu mu je rečeno da ima pravo da telefonira.

Dok su službenici mislili da će da pozove nekog od porodice, što privedeni najčešće rade, on je okrenuo broj jedne poznate banjalučke roštiljnice i naručio sedam porcija ćevapa. Tada se mrtav hladan vratio u prostoriju za otrežnjenje.

Roštilj je podelio sa svima koji su bili sa njim u pritvoru, a ponudio je i policajce.

Po podacima policije, vozači u Republici Srpske koji su uhvaćeni da su vozili sa više od jednog promila alkohola u krvi uglavnom budu manji „od makovog zrna“ kada budu dovedeni u policijsku stanicu, te sate predviđene za otreženjenje provedu spavajući.

Ipak, uvek ima izuzetaka. Na primjer, bijeljinski Centar javne bezbednosti tokom 2016. godine imao je poprilično posla sa damama koje su vozile pod uticajem alkohola. Tako je jedna „naduvala“ čak 2,20 promila alkohola.

Možda to i ne bi bilo tako nesvakidašnje da ta ista žena nije bila čak četiri puta hapšena 2015. godine zbog vožnje u pijanom stanju.

Sudeći po policijskih evidencijama, žene mnogo ređe piju i voze, ali kad se dohvate čašiće neke jednostavno nemaju granicu.

Tako je jedna patrola svedočila kako je žena, nakon što je zaustavljena i zamoljena da izađe iz auta, jednostavno pala pred njima jer nije mogla da stoji na nogama od pijanstva.

Po iskustvima policijskih patrola na terenu, dame često pokušavaju da privole službenike da im „pogledaju kroz prste“.

Sponsored Links:

Obično počinju da im dele komplimente, ali i da ih zovu na piće ili čak zamole da ih patrola odveze kući jer su one „malo popile“. Ima i onih koje će raskopčati koje dugme na košulji ili malo podići suknjicu.

(Izvor:Kurir.rs)