NIJE SAMO MODRIĆ: Još jedan hrvatski mundijalski heroj ima SRPSKU KRV! I prekrstio se kao pravoslavac na utakmici

386

Ima 44 nastupa u dresu “kockastih”, ali se pred jedan od najvažnijih mečeva u karijeru prekrstio na pravoslavni način

Odavno se zna da je kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić (37) poreklom Srbin, ali da to krije i nikada o tome nije govorio.

Radojka, majka veziste Reala je Srpkinja iz sela Kruševo nadomak Obrovca, a veliki deo njene familije stradao je u Drugom svetskom ratu.

Takođe, jedan od zapovednika vojske Republike Srpske Krajine bio je blizak rođak osvajača “Zlatne lopte” 2018. godine.

Zanimljivo nema samo Luka Modrić srpsko poreklo, već i heroj Hrvatske sa Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

“Kockasti” su tada bili vicešampioni, a u osmini finala izbacili su Dansku na penale zahvaljujući golmanu Danijelu Subašiću.

Čuvar mreže splitkog Hajduka odbranio je tri udarca sa bele tačke, a sadašnju suprugu prebio je njen otac jer joj nije dao da se uda za Srbina.

Ipak, pre nego što se prebacimo na slučaj sa lepom polovinom, Danijel Subašić dokazao je da je Srbin pred penale protiv Rusije u četvrtfinalu.

Tada se prekrstio na pravoslavni način, sa desne na levu stranu

Naime, Subašići su Srbi iz Raštevića pored Benkovca, a Danijelov otac Jovo preminuo je 2020. godine, a do kraja života bio je u selu Zagrad.

Sponsored Links:

Jovo je bio penzionisani pekar, oženio je Hrvaticu Boju, a Danijel ima još dva brata Milana i Olivera.

Nekadašnji golman Monaka rođen je u Zadru, otac Jovo bio je Srbin i to mu je donelo pakao u Hrvatskoj kada je odlučio da se oženi devojkom Antonijom.

Ante Boca, njen otac prvo je prebio ćerku, a potom joj pretio da će je zaklati ako se uda za Srbina!

Posle batina, Antonija je završila u ambulanti, a policija je odmah privela oca i optužen je za nasilje u porodici, ali ne zna se visina kazne.

Ćerka je pobegla kod Danijela u Zadar, a potom su usledile selidbe u Split i Monte Karlo.

– Mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene – rekao je davno Subašić koji je u dresu Hrvatske odigrao 44 utakmice od 2009. do 2018. godine.

izvor: (espreso.co.rs)

Sponsored Links:

FacebookViberMessengerWhatsAppTwitter