NIKADA NIJE OTKRIVAO DA SU ROD, A UVEO GA JE U GLUMU: Ovaj poznati glumac je ROĐENI BRAT Nikole Simića

261

Malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac

Godišnjica smrti našeg poznatog glumca Slavka Simića bila je juče, 20. novembra.

Simić je važio je za glumca koji ljubomorno čuva svoj privatni život. Voleo je svoj poziv, ali je o porodici retko govorio, jer je kako se tada pričalo želeo da živim sasvim normalnim životom, bez opterećenja koja je slava nosila.

Upravo zbog toga mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pa tako i podatak da je njegov rođeni brat poznati glumac.

Naime, malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac Slavko Simić, koji je ostvario uloge u brojnim filmovima i pozorišnim komadima.

Davne 1970. godine, u razgovoru za TV Reviju, Slavko je otkrio da je u pravo on uticao na svog mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom.

– Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac. Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe. Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu – prisetio se tom prilikom Slavko.

Njegov brat Nikola, otkrio je u jednom od intervjua kako ga je Slavko nasamario, kada je poželeo da se upiše u srednju umetničku školu u Novom Sadu.

– U nižim razredima gimnazije sam lepo slikao, pa sam, u vreme kad je moj brat Slavko bio glumac i profesor glume u Novom Sadu, u istom gradu polagao prijemni ispit za srednju umetničku školu. Ali, on mi je javio da prijemni nisam položio, pa sam završio Akademiju za glumu. Međutim, pre deset godina sam saznao pravu istinu. Slavko mi je pred kraj života, ničim izazvan, preneo pozdrav neke žene koja žali što nisam pošao u umetničku školu, kad sam već “položio prijemni ispit”…

Ništa nisam pitao Slavka, a sve sam razumeo. On je u vreme boravka u Novom Sadu živeo sam. Ja bih mu tu bio samo smetnja. Zato mi je, nesvesno, javio da nisam položio prijemni i tako me iz slikarstva uveo u glumu – rekao je jednom prilikom Nikola.

Slavkova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju “Živjeće ovaj narod” prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih u prvoj sezoni serije “Otvorena vrata”, u kojoj se našao u ulozi pijaniste.

Sponsored Links:

Sponsored Links:

Slavko Simić je preminuo 20. novembra 2007. godine nakon borbe sa opakom bolešću, u 83. godini, a Nikola Simić je preminuo 9. novembra 2014. godine.

izvor: (espreso.co.rs)