Prošlo je nešto više od osam decenija otkako je tasmanijski tigar, najveći mesožder savremenog doba, poznat još i kao torbarski vuk ili tasmanijski vuk, proglašen izumrlom vrstom. Poslednji primerak tog sisara uginuo je u zoološkom vrtu 1936. godine.

Nada da to, možda, i nije baš tako probudila se pošto se pojavila informacija o dva odvojena slučaja iz severne Australije, da je ova životinja viđena. Tvrdi se da su ti slučajevi verodostojni. Naučnici sa Univerziteta Džejms Kuk su uvereni da poseduju zub te životinje.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

– Te životinje ne liče ni na šta što sam video u životu. Izgledaju kao psi, žuto-braon su boje i imaju pruge na bokvima – rekao je jedan od svedoka za britanski „Telegraf“. Profesor Bil Lorens je postavio 50 kamera na toj lokaciji, u nadi da će uspeti da snimi tajanstvenu životinju.

Glasine o pojavi još dve vrste ugroženih životnja u poslednje vreme su uzbudile prirodnjake. BBC je javio da je na istoku Tajlanda uočeno šest mladunaca veoma retkog indokineskog tigra, vrste čija se populacija procenjuje na svega 250 preostalih primeraka na svetu.

A kako je objavio Nešenal džiografik, prvi put u poslednje dve decenije pojavili su se i dokazi o postojanju dva mladunčeta pantera severno od reke Kalusahači, na Floridi u SAD.

POGLEDAJTE VIDEO: