OTKRIVENA MRAČNA TAJNA ROŠTILJA: Radnica sa kioska nam otkrila veliku prevaru!

267

Iako je Amerika, kolevka brze hrane, nedavno objavila da veliki fast fud lanci prijavljuju usporavanje i pad prodaje, u Srbiji je teško zamisliti da bi posao sa brzom hranom mogao da propadne. Ipak, malo nas zna da kada naručite nešto u fast fudu, na kraju dobijete samo 50 odsto do onoga što ste naručili, i to ako baš imate sreće.

UMESTO 200 DOBIJETE 170 GRAMA MESA

– Da krenemo od mesa, koje je osnovni deo svake porudžbine. Na cenovnicima piše da dobijete 150, 200 grama, a istina je da pri merenju zakinemo od 30 do 50 grama. Na sve to, ako ste naručili punjenu pljeskavicu, kačkavalj kojim punimo skoro nikad nije mlečni, već biljni – otkrila nam je radnica iz fast fuda. I ovo je tek početak u iskusnim i izvežbanim prevarama lanaca brze hrane.

PRILOZI SU POSEBNA PRIČA

– Vara se i na dodacima. Majonez, pavlaka i kečap se razvodnjavaju tako što u kantu sipamo, recimo, majonez, pa dodamo vodu u srazmeri: 60 odsto majonez – 40 odsto voda, ili 70-30, što zavisi od namaza. Ako u magacinu imamo neke koji su pred istekom roka, sipamo i njih. Lepinje i kifle se kupuju bajate jer su jeftinije, i to od pre dva dana, pa se zagreju i služe kao nove – dodaje devojka koja svakog dana preko svoje volje vara mušterije.

Dodaje da nema izbora jer ne sme da rizikuje posao, ali da je teši bar to što kupcima ne servira ništa pokvareno. Preko toga, kaže, nikad ne bi prešla. Ali, fascinantno joj je koliko daleko čovek može da ide u osmišljavanju prevara.

– Senf nikada ne mažemo na kiflu jer ga ona upije, pa se potroši više. Samo se malo stavi na meso jer je meso vruće, pa mu pojača ukus. Ako neko naruči sve od priloga, stavi se samo ono što je pri ruci, nikada sve. Kad na red dođu salate, prvo iskoristimo one jeftinije, bezukusne, pa na vrh stavimo lepše.

Dakle, kada naručite punjenu pljaskavicu, u većini fast fudova dobijete sledeće: 50 odsto manje mesa, biljni sir umesto kačkavalja, razvodnjene namaze, trule salate i bajate kifle, i poneki dodatak manje – ukoliko nije „pri ruci“.

(Izvor: Telegraf.rs)