Da su tabloidi postojali u 18. veku, sigurno bi poludeli za porodicom ruskog seljaka Fjodora Vasiljeva

Jedna Ruskinja verovatno je verovala u poslovicu da gde deca nisu besna, ni kuća nije tesna, jer je rodila čak 69 dece! Od toga čak 16 pari blizanaca, sedam trojki i četiri puta četvorke. Preživela je ukupno 27 porođaja!

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Da su tabloidi postojali u 18. veku, sigurno bi poludeli za porodicom ruskog seljaka Fjodora Vasiljeva, jer je njegova prva supruga (čije je ime nepoznato), navodno rodila najviše dece na svetu.

Prema podacima lokalnog manastira, koji su se zatim slali vladi u Moskvu, gospođa Vasiljev rodila je između 1725. i 1765. godine čak 16 pari blizanaca, sedam trojki i četiri puta četvorke.

– To zvuči fantastično. Mislim, 69 dece? Dajte, molim vas! – komentar je Džejmsa Segarsa, direktora Odeljenja za reproduktivnu nauku i istraživanje ženskog zdravlja na fakultetu „Džons Hopkings“.

Postavlja se pitanje postoje li ograničenja kad je reč o tome koliko dece žena može prirodnim putem začeti i roditi? A savremena nauka tvrdi da je, bar u teoriji, brojka veća nego što biste ikad pomislili.

– Sve i da danas četiri puta rodite četvorke, nisam siguran da bi svi preživeli – dodaje Segars.

Konačno, tu je i pitanje koje se sigurno nameće svima, a pogotovo ženama. Koja žena bi to želela proći?

– Pomislite samo koliko je to stresno i naporno.