Stari lek sa Tibeta leči poremećaje u prehrani, sprečava infarkt srca i mozga, sprečava nastanak tumora, popravlja vid, ali i podmlađuje i garantuje dug život.

Narodni lek star više od 2.000 godina, napisan na glinenim pločicama i pronađen na Tibetu, navodno leči poremećaje u ishrani, sprečava infarkt srca i mozga, nastanak tumora, popravlja vid, ali i pomlađuje i garantuje dugi život.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Recept čiju osnovu čini beli luk i limun uzima se na prazan želudac, svakog jutra.

Sastojci:
– 300 grama belog luka i
– 1 kilogram limuna s korom, sitno samleti.

Priprema recepta:

Prokuvati 1,5 litru vode, a potom smanjiti vatru i dodati samleveni beli luk i limun. Poklopiti posudu u kojoj se sastojci kuvaju. Na laganoj vatri smesu prokuvati 14 – 15 minuta, ni minutu duže.

Nakon što se smesa ohladi staviti je u staklenu posudu. Lek se konzumira svako jutro – 0.5 dcl, 25 dana. Nakon prve ture lekom napraviti pauzu 10 dana, a potom ponoviti postupak.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana između dve ture. Nakon izlečenja ne treba uzimati lek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdravim osobama se preporučuje primena jedne do dve ture godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.

Tibetanski čaj za dugi život:

Ovaj tibetantski čaj koristi se kao zaštita od stresa i produžava životni vek.

2 litre vode potrebno je prokuvati 5 minuta, zatim ohladiti. Kada se ohladi, dodati 5 grama naribanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa. Najbolje ga je piti tokom celog dana, na gutljaje.