OVAJ SNIMAK GLEDAJTE NA SVOJU ODGOVORNOST, NIJE ZA MLAĐE OD 18 NIKAKO: Dok muškarac pliva, napada ga ogromna neman!

1

Ove godine na Floridi su bila dva smrtonosna napada aligatora

Snimak dronom je uhvatio trenutak kada aligator dugačak 3,5 metra napada čoveka i ujeda ga za glavu, ali mladić je na svu sreću uspeo da preživi i da pobegne. Huan Karlos La Verde plivao na jezeru Tonotosasa na Floridi. Skočio je sa doka, ali nije primetio ogromnog aligatora koji ide direktno ka njemu, vidi se na snimku koji je napravljen dronom.

Nakon nekoliko udaraca, triatlonac i opaki gmizavac susreli su se u vodi i zver je pokušavala da ubije plivača. Na snimku se vidi prskanje vode dok 34-godišnji bivši pripadnik Vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država pokušava da stigne do obale nakon što mu je stvorenje ogrizlo pola lica.

“Sa pravim udarcem, sve što sam osetio su krljušti i zubi. Dakle, ono što mislim da sam uradio, ono što sam osećao kao da trebam, je da sam odmah pokušao da mu otvorim čeljusti jer sam znao da sam u aligatoru”, rekao je on za VFTS-TV Tampa. Rekao je da je čim je opipao zube znao da je u nevolji, ali je nekako uspeo da pobegne od smrti i pozove hitnu.

La Verde je imao ozbiljne povrede lica i glave i imao je šestočasovnu operaciju u Opštoj bolnici Tampa da bi se popravilo i rekonstruisalo oštećenje lobanje. Sada ima ima porvedu mozga, nema kosti na desnoj strani glave, a vilica će mu ostati gotovo zatvorena narednih nekoliko nedelja. Bivši vatrogasac je snimao promotivni video na kome se vidi kako pliva u jezeru, pa otuda i snimak napada, pripremajući se za predstojeću trku. Uprkos užasnom iskustvu, kaže da je “savršeno dobro” jer mu je to dalo novi pogled na život.

Ove godine na Floridi su bila dva smrtonosna napada aligatora. U julu je jedna starija žena umrla nakon što je pala u jezero i zgrabila su je dva aligatora na Floridi, a još jednog muškarca je ubio aligator dok je tražio frizbi u jezeru krajem maja.

izvor: (espreso.co.rs)