Mislite da su vaša deca posebna i želite da to svi znaju? Želite da se kroz fotografije hvalite njihovim talentima i svakom sitnicom koju su uradili ili rekli? Pa dobro razmislite. Postoje fotografije koje ne treba da se nađu na društvenim mrežama.

Često ne razmišljajući o posledicama, a sve zbog lajkova, “zatrpavamo” profile slikama maloletne dece.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Međutim, internet nije uvek bezbedno mesto, a to šta će se na njemu naći zavisi isključivo od nas samih. Imajte na umu da su neke od tih fotografija namenjene isključivo porodičnim foto-albumima, a ne i društvenim mrežama.

Tuđa deca

Kada je reč o objavljivanju fotografija mališana na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, roditelji imaju različite stavove, zbog čega ne bi trebalo olako da objavljujete fotografije s dečjih rođendana. Moguće je da nekim roditeljima dece koja se na njima nalaze to neće prijati.

Škola u koju dete ide

Svi želimo da mislimo o školi kao o bezbednom mestu, ali je činjenica da ona to često nije. Zbog toga bi trebalo sačuvati fotografije škole koju pohađa vaše dete za porodični album i što dalje od očiju neznanaca i poznanika u koje nemate poverenja.

Golišave fotografije

Koliko god vaši mališani bili simpatični tokom kupanja, trčkaranja po plaži ili igri tokom toplih letnjih dana, postoje ljudi koji bi lako mogli da zloupotrebe fotografije koje su tada nastale.

Fotografije na kojima je puno ime deteta ili link ka njegovom profilu (ukoliko ga ima)

Bez obzira da li je reč o fotografiji nasmejanog mališana koji ponosno pokazuje svoj domaći zadatak ocenjen peticom ili nečim drugim što vas čini ponosnim, trebalo bi izbegavati pružanje mogućnosti svakome da sazna lične podatke vašeg deteta.

Uz to, ukoliko je mališan dovoljno veliki da ima profil na društvenim mrežama, nepoželjno je dodavati i link ka njegovom profilu jer će ga to učiniti ugroženijim za komunikaciju s neznancima.

Fotografije koje dete ne želi da drugi vide

Sponsored Links:

Ukoliko verujete da vaš mališan ne bi želeo da se na internetu nađe fotografija koja mu se ne dopada, nemojte je objavljivati. Mališani bi se mogli osetiti loše ukoliko na Fejsbuku osvane njihova fotografija, za koju oni smatraju da ne treba svi da vide.

(Izvor: Telegraf.rs)