Reciklaža je poslednjih godina postala vrlo popularna. Ovaj čovek je pokazao kako se od nje može napraviti novi život…

Reciklaža je poslednjih godina jako popularna, iz više razloga, a najpre zbog uštede i čuvanja okoline. Taj trend se zadržao i u građevini, gde dizajneri i arhitekte od raznoraznih starih materijala prave nove stvari. Najbolji primer je ova moderna kuća, čija se osnova sastoji od 3 transportna kontejnera.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Za izgradnju su korišćeni ekološki prihvatljivi materijali, koji se mogu u potpunosti reciklirati.

Već pri prvom pogledu na spoljašnjost, jasno je da se i od ovakvih materijala može izgraditi i više nego udobno mesto za život.

Kada vidite kompletnu unutrašnjost, odmah ćete poželeti da se uselite unutra… Kuća ima i fotonaponski sistem, kao i sistem za skupljanje kišnice i korišćnje iste.

Potrošnja energije je 50% manja nego u drugim modernim kućama.

Unutrašnjost je otvorena i preplavljenja prirodnim osvetljenjem.

Uređena je u belom, minimalističnom skandinavskom stilu.

Sobe nisu odvojene vratima i sve je bazirano na otvorenom konceptu življenja.

Na prvom spratu se nalazi kuhinja i trpezarija, a zidovi su velikim delom zamenjeni prozorima koji spajaju unutrašnjost i spoljašnji deo kuće.

Spoj kuće i okoline je odlika skandinavskog stila, tako da se tlo nalazi na istom nivou kao i kuća.U kući se nalaze ukupno 4 spavaće sobe, radna i dečija soba. Veliki prozor ima dve svrhe, donosi svetlost u prostoriju i omogućuje vam da gledate decu dok se igraju. Sve u svemu, fino mestašce za život jedne prosečne porodice!

(Izvor:novosti.rs)

Sponsored Links: