Složićete se da su vremena takva da vam ne treba dodatna doza nesreće u životu. Prema nekim verovanjima – na sebe i porodicu možete navući nesreću sasvim nesvesno – ako radite neke stvari na određen način.

U nekim slučajevima od zlih duhova ćete se zaštititi ako prstima napravite oblik krsta. Ovde je popis nekih stvari koje biste trebali da izbegavate ako ne želite da vas nesreća dohvati:

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

-Ne otvarajte kišobran u zatvorenom prostoru, kod kuće ili na poslu – ako ne želite da vam sve nesreće ovog sveta padnu na glavu. Postoji teorija kako nije opasno u prostoriji otvoriti mokar kišobran i sušiti ga, jer je pre otvaranja bio napolju. Nesreću donosi samo otvaranje suvog kišobrana koji pre toga nije bio izvan kuće.

-Ne podižite kišobran s poda ako vam padne jer je to prizivanje nesreće – neka vam ga podigne netko drugi.

-Ne hodajte ispod merdevina – položaj lestvi stvara trokut, a ako prolazite kroz njega – izazivate sudbinu i zle duhove. Ako baš morate proći, zaštitićete se od zlih duhova tako da prstima ili rukama napravite krst dok prolazite.

-Ne rasipajte so, ali ako vam se to dogodi – uzmite prstohvat soli i bacite je preko levog ramena. Tako ćete umiriti zle duhove i oterati ih od sebe.

-Izbegavajte crnu mačku, odnosno pazite da vam ne preseče put kojim prolazite. To bi moglo navući zlu kob na vas jer se to smatra znakom da vas promatra sam vrag i želi da vam naudi. Navodno je dobro napraviti tri koraka unazad ili tri puta pljunuti, i tek tad krenuti dalje.

-Ne dišite kraj groblja jer je to veliki rizik za sreću. Naime, dah bi trebalo zadržati dok se prolazi kraj groblja kako ne bi udahnuli nečiju dušu.

-Ne stavljajte kapu na krevet – na kosi se mogu naći zli duhovi koje će s nje preći na kapu, a preko kape u porodični dom – a to donosi nesreću.

-Ne skidajte venčani prsten s prsta – jednom kad se stavi na prst, tamo mora i ostati.

-Ne palite cigaretu na sveći – to je prizivanje smrti, a veruje se kako će stradati neki mornar.

-Ne palite tri cigarete jednom šibicom.

-Ne stavljajte cipele na sto – to se radi kad neko umre.

Sponsored Links:

-Ne ubijajte pčelu u kući jer će vam neko neprijatan doći u posetu.

-Ne stojite u sredini tokom fotografisanja – ako se troje ljudi fotografiše – onaj ko stoji u sredini umreće prvi.

-Ne stavljate bebu pred ogledalo – nesreća je ako se vidi, a mlađa je od šest meseci.

-Ne koristite crnu putnu torbu – to donosi nesreću.

-Ne ukrštajte pribor za jelo na stolu, odnosno pazite da njime ne napravite oblik krsta – to će prizvati nesreću u kuću.

-Ne nosite staru metlu kad se selite – kupite novu.

(Izvor: dnevne.rs)